Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

13 organizaţii teritoriale ale Mişcării “Acţiunea Populară” au aderat la MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 15 martie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Treisprezece organizaţii teritoriale ale Mişcării “Acţiunea Populară”, în frunte cu preşedintele partidului, Vasile Chitoroagă, au aderat la Mişcarea Acţiunea Europeană. Anunţul a fost făcut astăzi, 15 martie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul MAE.

Potrivit declaraţiilor susţinute de noii membri ai MAE, partidul din care au plecat aceştia avea doar două opţiuni: să continue pe cont propriu, dar fără şanse de a accede în Parlament, sau să se unească cu o formaţiune de care îl leagă principii comune, formând o alternativă democratică constructivă. “Un partid înseamnă în primul rând oameni, nu sediu sau ştampilă”, a declarat Vasile Chitoroagă, indicând cele 13 semnături ale preşedinţilor filialelor teritoriale ale Acţiunii Populare care au ales să adere la MAE şi nu la un alt partid parlamentar, deşi aflat la guvernare. “MAE adună în jurul său o federaţie de idei şi oameni de cinste, alături de care va creşte valoarea pe scena politică din Republica Moldova. Am ales Mişcarea Acţiunea Europeană deoarece considerăm că este partidul care îndeplineşte atributele pe care şi alegătorii anticomunişti, pro-europeni, le solicită din partea unei formaţiuni politice cu reprezentare parlamentară”, se arată în declaraţia comună de aderare la MAE.

Redăm în continuare textul integral al declaraţiei de aderare, semnată de către: Vasile Chitoroagă, fost preşedinte al Mişcării Acţiunea Populară, Vladimir Rusu (Ungheni), Svetlana Chicu (Călăraşi), Adrian Pruteanu (Străşeni), Vitalie Dascăl (Ialoveni), Ion Roşca (Ştefan Vodă), Dorin Marcu (Edineţ), Igori Morari (Ocniţa), Victor Cervatiuc (Donduşeni), Mihail Bâcu (Drochia), Aliona Florea (Soroca), Ina Grosu (Floreşti), Agrepina Perlog (Rezina), Eduard Răilean (Orhei).

Serviciul de presă al MAE

Declaraţia de aderare a membrilor Mişcării “Acţiunea Populară” şi a structurilor organizatorice ale acesteia, la MAE

Observând dinamica scenei politice din Republica Moldova,
Respectând aşteptările cetăţenilor cu referire la dezvoltarea şi modernizarea statului,
Apreciind necesitatea reformării interne a structurilor locale de partid,

NOI, membrii Mişcării social-politice “Acţiunea Populară”, reprezentanţi ai structurilor locale şi raionale ale acestei formaţiuni, fondatori ai partidului şi activişti ai valorilor democratice, aderăm la Mişcarea Acţiunea Europeană şi participăm, astfel, la consolidarea polului politic extraparlamentar în jurul unui partid cu reprezentare parlamentară — un pol puternic şi performant, de orientare pro-europeană, necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a societăţii noastre.

Considerăm că politica responsabilă se face ţinînd cont permanent de aşteptările alegătorilor şi de dinamica societăţii. Din aceste considerente am participat la înfiinţarea Mişcării social-politice “Acţiunea Populară”, în 2007, activând de atunci în politica moldovenească prin promovarea valorilor democraţiei, a luptei împotriva comunismului şi a reformelor necesare aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cu aceeaşi responsabilitate privim astăzi scena politică dezbinată de orgolii şi electoratul anticomunist care aşteaptă încă să vadă reforme reale. De aceea, NOI, reprezentanţii Mişcării “Acţiunea Populară”, am decis să facem un pas responsabil în consolidarea unui deziderat exprimat în repetate rînduri de către electorat: prin participarea noastră la coagularea forţelor democratice vom oferi alternativa pe care cetăţenii din Republica Moldova o aşteaptă din partea clasei politice.

Mişcarea Acţiunea Populară avea doar două opţiuni: să continue pe cont propriu, dar fără şansa de a accede în Parlament, sau să se unească cu partide de care o leagă principii comune, devenind o alternativă sănătoasă la actualele formaţiuni democratice, dar dezamăgitoare.

Am ales Mişcarea Acţiunea Europeană deoarece considerăm că este partidul care îndeplineşte atributele pe care şi alegătorii anticomunişti, pro-europeni, le solicită din partea unei formaţiuni politice cu reprezentare parlamentară. MAE adună în jurul său o federaţie de idei şi oameni de cinste, alături de care va creşte valoarea pe scena politică din Republica Moldova, în concordanţă cu valorile democraţiei europene. Împreună, avem încredere că vom obţine prosperitate pentru Republica Moldova!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Criza trebuie depăşită, iar Parlamentul să îşi asume reforma constituţională Veaceslav Untilă: “Locuitorii din stânga Nistrului trebuie să fie susţinuţi”