Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Solidaritatea poporului polonez, un exemplu pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 11 aprilie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană este alături cu sufletul de poporul polonez, căruia îi transmite condoleanţe sincere. “Gândurile noastre se îndreaptă acum către familiile îndoliate şi către întreaga Polonie, care şi-a pierdut în catastrofa aviatică de la Smolensk elita politică, militară şi culturală”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

Alături de Anatol Petrencu, prim-vicepreşedintele MAE, şi de Iurie Colesnic, vicepreşedinte al partidului, Veaceslav Untilă a depus în această dimineaţă flori în faţa Ambasadei Poloniei la Chişinău, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de sâmbătă, 10 aprilie, de la Smolensk.

“Poporul polonez a fost greu încercat de-a lungul istoriei de tragedii. Polonia a reuşit să îşi revină, devenind astăzi o putere europeană: cu creştere economică în an de recesiune pe plan mondial, cu poziţii morale şi politice ferme. Forţa poporului polonez poate constitui un exemplu pentru Republica Moldova, un stat care încearcă în această perioadă să crească în Europa”, a declarat Anatol Petrencu.

Potrivit deputatului Iurie Colesnic, preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, “va rămâne în istorie ca un reprezentant al valorilor democraţiei şi libertăţilor cetăţeneşti”. Acesta făcea parte din delegaţia care se deplasa la Katin pentru a comemora masacrul din urmă cu 70 de ani, în urma căruia au murit 22.000 de polonezi.

Serviciul de presă al MAE

Tinerii MAE: Vinovaţii pentru violenţele din 7 aprilie ne sunt datori cu răspunsuri! Este îngrijorătoare indiferenţa autorităţilor faţă de tendinţele separatiste din sudul ţării