Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

La iniţiativa MAE, Parlamentul va ancheta activitatea MoldovaGaz

|versiune pentru tipar||
MAE / 20 mai 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

La iniţiativa grupului parlamentar al Mişcării Acţiunea Europeană, Parlamentul a aprobat, astăzi, înfiinţarea unei comisii speciale care va efectua un control financiar la societatea “MoldovaGaz”. În termen de patru luni de acum, comisia va analiza tranzacţiile făcute de MoldovaGaz, precum şi modul în care această societate calculează şi stabileşte tarifele la gazele naturale.

“Scopul comisiei este acela de a depista cazurile de încălcare a legislaţiei de către MoldovaGaz. În viziunea noastră, tarifele pe care le propune această societate, majorările repetate pe care le solicită — sunt exagerate. În funcţie de concluziile pe care le vom trage după aceste luni de anchetă, Comisia va prezenta Parlamentului inclusiv propuneri de soluţionare a situaţiei de la MoldovaGaz”, a declarat deputatul MAE, Veaceslav Untilă. Acesta va deţine funcţia de secretar al Comisiei parlamentare.

MAE accentuează încă o dată importanţa constituirii Comisiei, în condiţiile în care în ultimul timp asistăm la noi şi noi creşteri de tarife la gazele naturale, care atrag după sine majorări de preţuri. “Vorbim despre scumpiri care vor face viaţa şi mai grea moldovenilor şi care sunt provocate de o decizie a MoldovaGaz pe care suntem responsabili să o analizăm. S-ar putea să descoperim că ultimele creşteri ale tarifelor ar fi putut fi evitate”, a completat Veaceslav Untilă.

Reamintim că parlamentarii MAE, Veaceslav Untilă şi Iurie Colesnic, au anunţat, săptămâna trecută, intenţia de a bloca noile majorări ale tarifelor la gaze — inclusiv prin implicarea Parlamentului în anchetarea activităţii economico-financiare de la MoldovaGaz.

Serviciul de presă al MAE

Bilanţ după alegerile din 16 mai: MAE a demonstrat că este un concurent electoral serios Veaceslav Untilă a propus prelungirea mandatului Comisiei 7 aprilie