Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Bilanţ după alegerile din 16 mai: MAE a demonstrat că este un concurent electoral serios

|versiune pentru tipar||
MAE / 17 mai 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană se află în creştere în intenţiile de vot ale alegătorilor, reuşind să concureze cu succes cu partidele parlamentare considerate mai importante pe scena politică — conform rezultatelor de la alegerile locale noi, desfăşurate ieri, 16 mai.

Candidatul MAE din satul Şestaci (raionul Şoldăneşti), Pavel Pozdircă, a obţinut 18.4% din voturi şi va participa în turul al II-lea al alegerilor pentru Primărie, ce va fi organizat la sfârşitul acestei luni. În alte două localităţi, oraşul Floreşti şi satul Vişniovca (raionul Cantemir), candidaţii MAE au ieşit pe locul al III-lea, întrecînd candidaţii unora dintre partidele parlamentare aflate la guvernare.

Potrivit calculelor făcute de reprezentanţii partidului, intenţia de vot pentru MAE a crescut de trei ori în ultimele trei luni de zile, cel mai obiectiv indicator în acest sens fiind rezultatul obţinut la alegerile din 16 mai. “Am obţinut, în medie, 3.3% din voturile exprimate. Pentru un partid aflat în proces de consolidare, acest rezultat este promiţător: ne aflăm, practic, la mai puţin de un procent faţă de pragul de intrare în Parlament”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă. Acesta a precizat că, pentru MAE, alegerile din 16 mai au fost primul test electoral în plan local — test pe care partidul “a reuşit să îl treacă cu succes”.

În campania electorală s-au implicat lideri de la conducerea partidului, care au mers în localităţile în care MAE a desfăşurat acţiuni electorale sub sloganul “Mai multă bunăstare, mai puţină ură!”. “Toate partidele au promis prosperitate în campaniile electorale ce au avut loc anul trecut. Pînă acum, niciunul dintre partide nu şi-a respectat promisiunea. MAE este hotărît ca, în perioada următoare, să promoveze mai mulţi oameni capabili şi mai multe proiecte politice pentru creşterea bunăstării cetăţenilor Moldovei”, a declarat Veaceslav Untilă.

La alegerile locale noi din 16 mai, MAE a avut şase candidaţi: cei mai mulţi dintre ei au pînă în 40 de ani, iar trei dintre candidaţi sunt femei.

Serviciul de presă al MAE

Tinerii MAE au protestat împotriva majorării tarifelor la gaze La iniţiativa MAE, Parlamentul va ancheta activitatea MoldovaGaz