Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Tinerii MAE au protestat împotriva majorării tarifelor la gaze

|versiune pentru tipar||
MAE / 14 mai 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Aproape 150 de tineri, membri ai partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, au protestat astăzi, 14 mai, în faţa sediului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, împotriva majorării tarifelor la gazele naturale.

“ANRE, nu fura poporul!”, a fost mesajul transmis de tinerii MAE conducerii Agenţiei care, la ora protestului, începea şedinţa Consiliului de administraţie. Ulterior, în cadrul acestei şedinţe, ANRE a decis majorarea tarifului la gaze cu aproximativ 14 procente, dând astfel curs cererii MoldovaGaz.

“Noi considerăm că aceste majorări pot fi evitate, dacă cei de la ANRE şi de la Guvern s-ar implica mai mult să caute o soluţie. Şi sunt responsabili să facă acest lucru pentru că implicaţiile pe care le au creşterile tarifelor la gaze sunt dezastruoase pentru populaţia Republicii Moldova: vorbim despre un nou val de scumpiri în lanţ, inclusiv la alimente, în condiţiile în care salariile şi pensiile rămân la acelaşi nivel — foarte scăzut”, a declarat Sergiu Baltaga, vicepreşedinte al MAE.

Aceasta nu este singura acţiune prin care MAE încearcă să blocheze majorările tarifelor la gaze. Potrivit preşedintelui Forului Tineretului European al MAE, Andrei Păvăloi, “deputaţii MAE Veaceslav Untilă şi Iurie Colesnic au cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze modul în care este administrată, economic şi financiar, MoldovaGaz — societatea care, pentru a doua oară în ultimele trei luni, cere o majorare a tarifelor”.

Mişcarea Acţiunea Europeană este un partid activ pe scena politică din Republica Moldova, cu reprezentare parlamentară şi susţinut de peste 14.000 de membri la nivel naţional.

Serviciul de presă al MAE

Trebuie să blocăm orice majorare nejustificată a tarifelor la gaze Bilanţ după alegerile din 16 mai: MAE a demonstrat că este un concurent electoral serios