Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Iurie Colesnic a prezentat volumul 8 din “Basarabia Necunoscută”

|versiune pentru tipar||
MAE / 13 august 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Vicepreşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, deputatul Iurie Colesnic, a prezentat cel de-al 8-lea volum din seria enciclopedică, “Basarabia Necunoscută”. În paginile volumului 8 se regăsesc 26 de personalităţi marcante din istoria Basarabiei, care, prin aportul lor au schimbat mersul istoriei. Volumul continuă seria în care autorul prezintă cele mai de seamă personalităţi basarabene.

Cu această ocazie, vicepreşedintele MAE a primit, prin decret prezidenţial, titlul onorific de Maestru al Literaturii, precum şi cea mai înaltă distincţie academică — medalia “Dimitrie Cantemir”. Din partea Guvernului, Iurie Colesnic a primit o diplomă de gradul 1 pentru “activitate îndelungată şi rodnică în domeniul dezvoltării şi promovării spiritualităţii poporului nostru, recuperării memoriei istorice a neamului, implicare activă în soluţionarea problemelor sociale culturale şi politice, precum şi în legatură cu aniversarea a 55 de la naştere.”

Prezenţi la eveniment, preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, şi prim-vicepreşedintele partidului, Anatol Petrencu, au apreciat realizarea colegului lor ca fiind “dovada muncii duse de un intelectual adevărat, care se regăseşte în Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană”.

Deputatul Iurie Colesnic este Doctor Honoris Causa, membru corespondent al Academiei Internaţionale de Cadre UNESCO din Kiev, istoriograf, publicist, editor şi cărturar. El a împlinit joi, 12 august 2010, 55 ani, ocazie cu care a fost felicitat de prieteni şi colegi de breaslă.

Serviciul de presă al MAE

MAE: Voronin trebuie să plătească despăgubiri pentru demolarea ilegală a conacului Teodosiu “Basarabia Necunoscută” a ajuns la volumul VIII