Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Tinerii MAE au comemorat victimele comunismului

|versiune pentru tipar||
MAE / 8 noiembrie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

“Victimele unui regim atât de dur, cum a fost comunismul, poate că primesc solidaritatea noastră cu bună credinţă. Dar dânşii tot de fapte au nevoie” — a fost mesajul transmis duminică seară, 7 noiembrie, de către zeci de tineri de la Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană. Membrii Forului Tineretului European al MAE au mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au depus flori şi au aprins lumânări în memoria victimelor regimului comunist.

“Gestul nostru este unul simbolic şi nu are încărcătură politică. Aceste câteva lumânări pe care noi le aprindem poate nu pot alina durerea buneilor şi părinţilor noştri, care au suferit cel mai mult de pe urma regimului comunist. Dar cel puţin, le reamintim că le suntem alături”, a declarat Vitalie N., unul dintre tinerii prezenţi la acţiunea MAE.

Dincolo de caracterul simbolic al demersului, tinerii din MAE au transmis un mesaj tranşant, către întreaga clasă politică: este timpul pentru fapte, inclusiv în cazul problemelor delicate — cum este cea a condamnării regimului comunist şi a crimelor săvârşite de acesta. “Noi nu greşim dacă spunem că fiecare cetăţean al acestei ţări, fiecare dintre noi, ne putem considera o victimă a comunismului. Pentru că economia neperformantă, dispreţul pentru drepturile omului, abuzurile în justiţie, cenzura — toate au pornit din acelaşi loc. Iar efectele lor se resimt puternic şi astăzi”, a declarat liderul Forului Tineretului European, Andrei Păvăloi.

Serviciul de presă al MAE

Un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu MAE a interzis prin statut orice alianţă cu PCRM