Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Crimele săvârşite de Voronin sunt perpetuate de Plahotniuc şi Filat

|versiune pentru tipar||
MPA / 2 aprilie 2012 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Vineri, 30 martie 2012, Sergiu Mocanu, Liderul Mişcării Populare Antimafie, a susţinut o conferinţă de presă privind condamnarea din 29 martie curent a fiilor săi de către Judecătoria sectorului Râşcani, municipiul Chişinău. Dosarul împotriva fraţilor Mocanu a fost intentat acum patru ani când aceştia au fost arestaţi în stradă şi duşi la Comisariatul Râşcani pe motiv că ar fi bătut un tânăr la o discoteca cu 40 de zile până la data arestării. Roman şi Adrian s-au declarat nevinovaţi, iar Sergiu Mocanu a calificat arestarea copiilor săi drept o răzbunare a lui Voronin împotriva afrontului public pe care i l-a făcut după ce plecase din funcţia de consilier prezidenţial. Fraţii Mocanu s-au văzut nevoiţi să se retragă pe teritoriul Ambasadei României cerând protecţie statului Român, unde s-au aflat timp de un an de zile.

În acest răstimp, după evenimentele din 7 aprilie, Sergiu Mocanu a fost arestat timp de patru luni, revenind la libertate imediat după alegerile anticipate din iulie 2009, când Voronin nu mai avea putere de a influenţa judecătorii. Urmând ca, două luni mai târziu, şi fiii săi să-şi redobândească libertatea părăsind teritoriul Ambasadei României, iar dosarul lor a stat neatins la Procuratură până în momentul în care Sergiu Mocanu a început lupta împotriva regimului mafiot din august 2010. Procuratura a făcut tot posibilul să se obţină o condamnare pentru fiii lui Sergiu Mocanu, iar Judecătoarea Ala Miron, care a avunt şansa să rămână un judecător cinstit, a ales să fie parte din sistem şi să facă compromisuri la presiunile lui Timofei — “un ciubucar încă de pe timpul sovieticilor, care a fost numit de Mihai Ghimpu în funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Râşcani în ultimele zile ale aflării acestuia în funcţia de Preşedinte interimar al RM, pentru a-i face un fief lui Plahotniuc, după numirile de la judecătoriile Buiucani şi Centru, cu scopul de a-şi rezolva dosarele. Toate dosare civile înaintate împotriva mea, toate dosarele lui Victor şi Viorel Ţopa, care sunt cei mai importanţi martori împotriva Mafiei, au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru ca să nu aibă posibilitate să vină şi să mărturisească împotriva lui Plahotniuc în dosarele mele civile, dar şi în dosarul public împotriva acestei Mafii.”

Roman şi Adrian Mocanu au fost condamnaţi fiind obligaţi să achite câte 10 000 lei în favoarea statului pentru un presupus act de huliganism, asta după ce, conform lui Sergiu Mocanu, Voronin condamnase un dosar pentru vătămare corporală gravă, însă din lipsă de probe, acest dosar a fost încadrat în act de huliganism. “La dosar există o probă incontestabilă, înscrierile medicului de la Spitalul de Urgenţă, care demonstrează că acest tânăr a fost bătut în alt loc şi la altă oră şi aşteptăm să vedem cum Judecătoarea va motiva decizia ei de condamnare. Timofei a făcut presiuni asupra Judecătoarei pentru că ei ştiu că eu n-o să mă opresc şi că va fi pedepsit fiecare.

Voronin este la libertate şi tulbură lumea asta numai pentru că în prima jumătate a anului de aflare a AIE la guvernare nu l-au pus la puşcărie. Eu îi doresc lui Voronin sănătate şi discernământ până Mişcarea Populară Antimafie o să ajungă la guvernare şi atunci, noi martorii împotriva Mafiei, şi el, şi Filat şi Plahotniuc o să meargem în faţa unei instanşe drepte şi sunt sigur că va fi pus la puşcărie. Toată lumea s-a exaltat că Ghimpu face dezvăluiri din arhiva lui Voronin şi dă nişte Decrete nedrepte, dar nimic nu s-a spus despre indicaţii de a închide pe cineva, asta pentru că Plahotniuc n-o dorea, lui nu-i trebuia să-l închidă pe Voronin, lui îi trebuia doar să-l şantajeze pe Voronin şi pe fiul lui ca să-şi ia toate proprietăţile pe care le-au dobândit împreună”, a declarat Sergiu Mocanu.

“Voronin a încercat să schimbe drapelul RM în ultimele săptămâni ale aflării mele la Preşedinţie. În 2007 nu mai avea nici un rost să rămân la Preşedinţie. Rostul aflării mele la Preşedinţie a fost până la 1 ianuarie 2007, zi în care România a intrat în UE, pentru că din 2003, când a fost respins Planul Cozac şi din 2004, cand am fost numit consilier, până în 2007, războiul pe care Voronin îl ducea împotriva României pentru a obstrucţiona intrarea ei în UE dând astfel motive suficiente ca Germania să se opună extinderii UE spre Est, a fost oprit. După 2007, eu trebuia deja să plec de la Preşedinţie. Atunci, Voronin a considerat că şi-a rezolvat toate problemele pe plan extern şi a făcut prima tentativă de a schimba steagul şi imnul RM. Acuma, el revine la această ideologie şi deturnează mesajele pentru ca familia Voronin să preia puterea şi toate proprietăţile pe care i le-a luat Plahotniuc în perioada asta. Nimic altceva, iar oamenii pe care-i aduce în stradă ştiu foarte bine că familia Voronin a furat şi că sunt ostaticii familiei Voronin, dar acţionează aidoma victimelor sindromului Stockholm. Asta se întâmplă tocmai din cauza că AIE n-a urmărit anihilarea lui Voronin ca ideologie şi ca om care a creat Mafia asta, ci a urmărit doar scopul lui Plahotniuc de a prelua afacerile pe care le-a făcut împreună cu Oleg Voronin.

Cred că lupta pe care o dau penru fiii mei, pentru martorii mei împotriva Mafiei poate fi un exemplu pentru concetăţenii noştri că luptând pentru adevăr, neintrând în relaţii dubioase cu actuala conducere, numai aşa putem să ajungem la un stat de drept. Această condamnare a fost posibilă doar datorită faptului că în RM există stabilitate, această condamnare nedreaptă a fiilor mai este rezultatul înţelegerii între Plahotniuc şi Filat. Iata la ce aduce stabilitatea prin alegerea unui Preşedinte-păpuşă, a unui Preşedinte adus din cel mai corupt sistem al RM — sistemul de justiţie. Un Preşedinte bun care-l iartă pe Colenco, cel care a lipsit oameni de proprietăţi şi a încasat milioane de Euro. 46 de adresări au fost de la cetăţeni pentru pedepsirea lui Colenco la Consiliul Superior al Magistraturii în timpul cât Timofti a fost Preşedinte al CSM şi nici uneia nu i-a dat curs.”

Sergiu Mocanu este sigur că acest regim va cădea, iar după ce va cădea acest regim, în RM va fi o justiţie dreaptă şi atunci, Voronin, călăul copiilor lui, călăul atâtor oameni din ţara asta, Plahotniuc, al doilea călău după el, care a nedreptăţit atâţia oameni, şi toţi cei care au colaborat cu dânşii de la Filat, Ghimpu şi până la Lupu, vor avea de răspuns în faţa unei justiţii drepte. “Deocamdată, toată justiţia din RM se face după sminteala, chipul şi înfăţişarea lui Ghimpu.”, a conchis Liderul Mişcării Populare Antimafie.

Sursa: www.antimafie.md

Atacurile raider pe înţelesul tuturor În Direct cu Sergiu Mocanu la Radio