Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

De ce este căutat Plahotniuc de Interpol

|versiune pentru tipar||
MPA / 14 noiembrie 2012 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, este anunţat în căutare de Interpol pentru că este implicat într-un caz de spălare de bani de anvergură. Cel puţin aşa declară liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

“Motivul principal pentru care este căutat Plahotniuc de Interpol nu este legat de atacurile raider sau bănci furate. Plahotniuc este căutat pentru un motiv aproape banal, care nu s-a discutat în Republica Moldova”, a declarat Mocanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, acum doi ani a fost intentat un dosar penal pentru spălare de bani. “În listele unor bănci ruseşti au fost găsite nume româneşti. S-a constatat că acele persoane, de fapt, nu sunt din Romania, ci din Moldova. Aproape 50 de ciobeni de la stâne de oi, care nu au idee cum au ajuns pe listele bancare cu acţiuni şi capitaluri mari”, a spus liderul Antimafie.

Mocanu susţine că anumite persoane din grupul respectiv erau din anturajul lui Vlad Plahotniuc, care era beneficiarul acestor spălări de bani.

“Republica Moldova nu mai este un stat credibil pentru organele coercitive din Europa. Organele de drept din RM nu mai sunt parteneri cu organele de drept din Europa, ci partenerii stăpânilor care stau deasupra lor”, a precizat Sergiu Mocanu.

Amintim că săptămâna trecută, deputatul comunist, Grigore Petrenco, a declarat în plenul Parlamentului că prim-vicespikerul legislativului, Vlad Plahotniuc, este supravegheat de Interpolul din Italia în legătură cu învinurile la asocierea la grupuri criminale, spălare de bani, asocierea cu crima organizată.

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Lumea maidanezilor lui Şarik Adresarea Organizaţiei Teritoriale Călăraşi a Mişcării Populare Antimafie către cetăţeni