Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Voluntarii Antimafie au iniţiat astăzi Campania “Lista Neagră a Justiţiei din RM”

|versiune pentru tipar||
MPA / 26 februarie 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Noi, Voluntarii Antimafie, începem astăzi o campanie anti-sistem — “Lista Neagră a Justiţiei din Republica Moldova”.

Misiunea acestei campanii este de a scoate la lumină torţionarii din sistemul de justiţie şi de a sensibiliza atât opinia publică, cât şi partenerii noştri europeni şi americani despre fărădelegile pe care le comit cei care ar trebui să stea la straja Legii. Judecătorii care trebuie să apere Legea şi Dreptatea, au devenit servitorii Mafiei. Servitori care acordă servicii de lux prin luarea deciziilor judecătoreşti în numele banului şi al ordinului politic.

Scopul campaniei Voluntarilor Antimafie este de a demonstra atât clasei politice, cât şi celor din sistemul de justiţie că ceea ce vor vedea astăzi şi pe parcursul întregii campanii, li se va întâmpla lor — fiecare dintre ei va răspunde în faţa Legii pentru crimele pe care le-au comis împotriva cetăţenilor RM, în faţa unui Tribunal Public adus de Antimafie printr-o Misiune de Supremaţie a Legii compusă din Judecători Europeni. Toţi Judecătorii din sistem vor fi daţi afară!

Jos Mafia!

Locul în care desfăşurăm astăzi acest protest este un loc simbolic!

Clădirea din spatele nostru, care se numeşte Curtea de Apel Chisinau, nu este altceva decât Cuibul Mafiei! Este una din cele mai distrugătoare instituţii, care a profanat Constituţia şi toată Legislaţia Republicii Moldova! A devalorizat rolul esenţial al Justiţiei — cel de a construi un fundament trainic al normelor morale şi juridice capabile să ţină în frâu violenţa şi infracţionalitatea.

Judecătorii torţionari din sistem au făcut pe invers: au dat frâu liber violenţei şi infracţionalităţii la nivel de stat şi au privat cetăţenii de drepturi şi libertăţi, băgându-ne pe toţi în “cuşca” Mafiei. Cetăţenii se simt sufocaţi, batjocoriţi şi umiliţi în ţara lor!

Poate un cetăţean să aibă încredere în actul de justiţie din această instituţie în momentul în care în fruntea ei stă Ion Pleşca — vânătorul din Pădurea Domnească, cel care este subiectul unu dosar penal? Poate cetăţeanul să aibă încredere în această instituţie condusă de cel care a cărat banii de la Plahotniuc la Urechean pentru ca acesta sa-i cedeze lui Plahotniuc funcţia de Procuror General atunci când a fost numit Zubco?

Plesca, ca şi toţi judecătorii, este direct dezinteresat în implementarea proiectului de distribuire aleatorie a dosarelor prin PIGD finanţat din banii poporului American — 24 mln de dolari. Ambasadorul SUA William Moser a declarat oficial ca doar 12% din dosare sunt repartizate în mod aleator. Astfel, restul cad sub suspiciune de comandă. Pleşca personal indică care dosar la ce complet de judecata să fie direcţionat.

Contrar convenţiilor şi prevederilor internaţionale la care RM a aderat, cetăţenii moldoveni îşi ispăşesc pedeapsa din prima instanţă! Asta în condiţiile în care sentinţele sunt luate de judecători corupţi. În condiţiile în care cetăţenii, dacă nu au bani sau relaţii cu mai marii, nu au nicio şansă în faţa acestei maşinării, în faţa acestei Mafii, decât să ajungă după gratii indiferent de cine are sau nu dreptate, cine este sau nu este vinovat. În momentul în care nu avem o Justiţie echidistantă şi independentă, ci o Justiţie la cheremul Mafiei!

Această reformă nu se face, fiind că în momentul în care omul este după gratii, rupt de familie şi libertate, e foarte uşor să negociezi cu victima preţul răscumpărării şi să-i preiei afaceri, să-i calci în picioare demnitatea, să-l estorchezi de bani!

Această conducere nu va face reforme în Justiţie. Ei doar vor mima o reformă prin intermediul a diferitor comisii, pentru că implementarea reformelor în justiţie, pedepsirea justă, nu de ochii lumii cum o fac acum, a Judecătorilor înseamnă ca ei însuşi să stea la puşcărie.

Dintr-o instituţie de apărare a drepturilor cetăţenilor, Curtea de Apel, pe banii noştri, lucrează împotriva noastră. Curtea de Apel a devenit un loc de umilinţă a demnităţii umane, o ruşine naţională! Un loc în care cetăţenii îşi pierd încrederea în actul justiţiei din RM, proprietatea, sănătatea şi viaţa.

Judecătorii, care se află acum între pereţii Curţii de Apel, sunt direct responsabili de toate furturile, nelegiuirile şi crimele pe care le comit prin faptul că fac abstracţie de buchea Legii şi, în schimb, se înfruptă din banii Mafiei.

Aşa precum, criminalii de război, care erau ferm convinşi că lor niciodată nu li se va întâmpla nimic, că vor trăi în dezmăţ şi veselie până la adânci bătrâneţe, au fost judecaţi la Tribunalul de la Nurenberg - tot aşa Judecătorii din RM vor fi judecaţi de Tribunalul Public compus din judecători europeni, pe care-l vom instaura prin Misiunea de Supremaţie a Legii adusă de Mişcarea Populară Antimafie.

Nu vom putea civiliza această ţară şi nu ne vom putea integra în UE până nu punem capăt acestei Mafii!

Paul Gherman
Voluntar Antimafie

Sursa: www.antimafie.md

Dodon — cel mai profitabil adversar politic pentru actuala guvernare Comunicat de presă al Mişcării Populare Antimafie