Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Declaraţiile lui Sergiu Mocanu, liderul MPA, din cadrul Conferinţei de Presă “Restanţele Guvernării versus Acordul de Asociere”

|versiune pentru tipar||
MPA / 29 aprilie 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Abolirea Regimului de Vize pentru Republica Moldova este un eveniment destul de important pentru parcursul nostru european şi extrem de util pentru o parte din cetăţenii RM.

Mişcarea Populară Antimafie salută cu bucurie Abolirea Regimului de Vize dintre UE şi RM, însă nu va sărbători alături de alte partide din RM în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru că acest eveniment este legat de o sumedenie de situaţii destul de dramatice pentru RM.

În timp ce SUA şi UE sunt preocupate de croirea unui drum european pentru RM: Iurie Leancă îşi sărbătoreşte propria existenţă care nu ţine de realităţile RM şi se comportă tot mai mult ca un ambasador al RM peste hotare — dacă el nu şi-ar fi schimbat locul de la Ministerul de Externe la Guvern, cred că nu ar fi observat nimeni, în acest sens, ar fi putut sta şi la Bruxelles sau în altă parte, pentru că nu este preocupat de treburile interne din ce în ce mai grave ale RM; Procuratura Generală fabrică în continuare dosare şi ţine sub protecţie Mafia din RM (mă refer la dosarele lui Filat şi Plahotniuc); mass-media, în majoritatea ei parte, este subordonată lui Plahotniuc şi Filat, care fură în continuare; iar Rusia urseşte planuri de acaparare a Transnistriei şi pe cât se poate şi a RM.

Republica Moldova seamănă tot mai mult şi mai mult cu un avion care a fost deturnat nu în sensul direcţiei sale, ci în sensul unor terorişti care au pus mâna pe nişte ostatici — RM este ostaticul unei clici care se acoperă cu viitorul nostru european şi fură în proporţii deosebit de mari.

În timp ce partenerii noştri occidentali sunt preocupaţi de cum să facă ca RM să nu fie înghiţită de planurile de expansiune ale Rusiei, în timp ce concetăţenii noştri de peste hotare produc în fiecare zi bani şi foloase pentru RM sporind Produsul Intern Brut, noi ne aflăm la guvernare cu o clică de oameni extremi de cinici: se fură în continuare Banca de Economii — prin intermedierea lui Filat, un pachet de acţiuni în valoare de 24% din capitalul BEM a fost vândut în Rusia, astfel nimerind pe mâini necunoscute pentru noi, iar ăştia, în acelaşi timp, şi-au pus comisioane grase în buzunar; economia este captivă în mâna trepăduşilor din jurul partidelor; în continuare, importurile în RM sunt controlate de deputaţi din Pralamentul RM prin Baliţchi şi Ministerul de Interne (am vorbit şi altă dată de deputatul Simion Furdui care este casierul partidului lui Filat); agenţii economici plătesc, în continuare, sume extraordinar de mari pentru campania electorală ş.a.m.d.

Acest bilanţ trist pe care l-am făcut este legat şi de Abolirea Regimului de Vize care este un pas important pentru RM, dar totodată extrem de periculos pentru cetăţenii RM pentru că sunt în continuare ostaticii acestei guvernări. Preţul pe care îl plătesc oamenii simpli din RM este extrem de mare.

În această perioadă, noi, Mişcarea Populară Antimafie, am fost la fel de activi, dar nu am făcut manifestaţii pentru a nu provoca şi mai mult — noi ne dorim semnarea Acordului de Asociere şi sperăm că va fi acel factor care va reuşi să înlăture această clică de la guvernare.

Sursa: www.antimafie.md

Nu fiţi victime 7 aprilie, fiţi luptători! Declaraţiile lui Sergiu Mocanu, liderul MPA, făcute în cadrul conferinţei de presă “Ziua de 9 mai — discordie alimentată de forţe politice”