Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

1 martie, Adunare Populară: “Moldova fără Filat! Moldova fără Plahotniuc şi Voronin!”

|versiune pentru tipar||
MPA / 23 februarie 2015
Mişcarea Populară Antimafie

Dacă în Ucraina, deturnarea parcursului european s-a produs printr-un act unic atunci când Ianukovici a respins semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în Republica Moldova respingerea are loc într-un mod latent. În foarte scurt timp, se va dovedi că Guvernul Gaburici este ales pentru a tândăli ideea Integrării Europene.

În acest sens, există un grup de jurişti în staff-ul lui Plahotniuc care se ocupă de elaborarea unei strategii în vederea adoptării unor legi chipurile pro-europene, dar de fapt vor evita adoptarea măsurilor prioritare pentru realizarea reformelor în Justiţie şi la Procuratură pentru ca Plahotniuc să-şi menţină privilegiile.

Cei de la guvernare mai elaborează planuri de amânare a alegerilor locale. Deja se pare că au ajuns la înţelegerea de a prelungi mandatul actual cu încă cel puţin un an de zile, motivând acţiunea cu o necesitate reală, de altfel, de reformă teritorial administrativă în Republica Moldova, condiţie înaintată de Fondul Monetar Internaţional pentru semnarea unui nou acord de finanţare. Presupunem că anume acesta este unul din motivele care explică comportamentul straniu al Partidului Liberal al lui Mihai Ghimpu.

Mai mult decât atât, în condiţiile în care, Băncile au făcut câştiguri enorme, iar cetăţenii au pierdut economiile de-o viaţă din cauza speculaţiilor şi manipulărilor valutare organizate la nivel de instituţii pe piaţa financiar-bancară, când Preşedinte al Băncii Naţionale este o persoană înaintată de Partidul Liberal, tăcerea acestuia este, din nou, foarte şi foarte stranie. Fluctuaţiile valutare se vor mai repeta până se vor recupera sumele furate din bănci de către Filat şi Plahotniuc, care şi sunt autorii acestor conspiraţii valutare.

În acest context, compania internaţională Kroll care se ocupă de investigarea tranzacţiilor de la Banca de Economii şi de la Banca Socială are clauze de confidenţialitate în contractul semnat cu Banca Naţională prin care să nu divulge rezultatul investigaţiilor. Compania a fost invitată în RM şi plătită din banii publici cu 300 000 Euro pentru a găsi o parte din banii furaţi care au scăpat din vizorul celor care au comandat furturile — Filat şi Plahotniuc.

Un alt subiect dezbătut în spaţiul public este dacă va apărea un partid condus de Leancă. Acest lucru nu-l ştie nici Leancă, o ştie numai Plahotniuc. Un partid condus de Leancă va apărea numai dacă va fi în interesul lui Plahotniuc şi nu va apărea numai dacă Filat va fi suficient de ascultător. “Opoziţia” comunistă a fost anihilată şi familia Voronin este parte la guvernare şi va face exact ceea ce-i va dicta Plahotniuc. Iar opoziţia, care ar putea fi Partidul Liberal şi care are mult mai multă forţă să susţină o revoltă populară fiind o formaţiune parlamentară, mai are speranţa că ar putea fi cooptată la Guvernare.

În aceste condiţii, noi, partidul Mişcarea Populară Antimafie, care organizăm proteste constant în faţa Parlamentului de când s-au început negocierile cu PCRM pentru investirea unui Guvern minoritar, considerăm că nu mai există altă formă de rezistenţă faţă de o guvernare antipopulară decât manifestările de stradă, decât revolta populară.

Pe 1 martie 2015, ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, Mişcarea Populară Antimafie va organiza o manifestare de protest la care vom veni cu mesaje clare şi vom spune că doar o revoltă de stradă mai poate reîntoarce Republica Moldova pe un parcurs european şi poate demonstra partenerilor europeni că în Republica Moldova există forţe care se opun rămânerii RM într-un spaţiu estic al incertitudinii, haosului şi corupţiei la el mai înalt nivel. Alte forţe şi alte posibilităţi nu există.

Manifestarea va însemna începutul unei primăveri Antimafiote. Sloganele noastre vor fi: “Moldova fără Filat!”; “Moldova fără Plahotniuc şi Voronin!”; “Jos Mafia!” şi “În Europa fără Mafie!”.

Sursa: www.antimafie.md

Leancă, şantajat de Plahotniuc în cazul BEM; RM nu mai are vreo şansă de integrare în UE MPA organizează mitinguri de protest în fiecare duminică: “Moldova, fără Filat! Moldova, fără Plahotniuc şi Voronin! În Europa, fără Mafie!”