Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

MPA organizează mitinguri de protest în fiecare duminică: “Moldova, fără Filat! Moldova, fără Plahotniuc şi Voronin! În Europa, fără Mafie!”

|versiune pentru tipar||
MPA / 2 martie 2015
Mişcarea Populară Antimafie

Ieri, 1 martie 2015, partidul politic Mişcarea Populară Antimafie a desfăşurat un miting de protest în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, care a început cu un minut de reculegere în memoria lui Boris Nemţov împuşcat la Moscova pentru viziunile sale democratice şi pentru opoziţia pe care o făcea faţă de regimul putinist. Mitingul s-a încheiat cu un marş paşnic pe Bulevardul Ştefan cel Mare până la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Manifestaţiile au fost organizate pentru a arăta revolta împotriva instaurării unui Guvern anti-european şi dezaprobarea furturilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova.

Cetăţenii au venit sub steagurile Antimafiei şi sub lozincile scandate timp de patru ani de Mişcarea Populară Antimafie — “Comuniştii şi Mafia de la Guvernare sunt o apă şi-un pământ! Jos Mafia!”

“Ceea ce se întâmplă pe scena politică a Republicii Moldova depăşeşte orice imaginaţie a cinismului. Dacă Iurie Leancă ieşea în faţa cetăţenilor, imediat după ziua scrutinului, pe 2 sau 3 decembrie şi spunea «Îmi pun cenuşă pe cap, recunosc toate greşelile pe care le-am făcut, nu mai merg cu mafioţii, merg în faţa unui procuror şi a unei justiţii independente să dau lămuriri pe cazul Băncii de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău, sunt gata să răspund, dar vă chem să mergem pe calea Integrării Europene, să numim un Procuror european, un Minister al Integrării Europene, aparte de Ministerul Afacerilor Externe, cu experţi europeni care să contribuie la implementarea Acordului de Asociere», eram primul, împreună cu colegii mei din Mişcarea Populară Antimafie, alături de acest discurs politic.”, a declarat Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie în faţa mulţimii.

Sergiu Mocanu şi-a exprimat convingerea că avem nevoie de un mesaj politic clar şi coerent, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Plahotniuc şi Filat sunt duşmanii acestei ţări, pentru că fură abitir ţara aceasta şi, în aceste condiţii, este contraproductiv să facem demagogie la mitinguri, să nu venim cu un mesaj politic clar. Numai mitingurile angajate politic în care se spune direct “Jos Mafia!” vor conjuga acea energie populară care să readucă RM pe parcursul Integrării Europene.

“Vrem în Europa, fără Mafie! Moldova, fără Filat! Moldova, fără Plahotniuc şi Voronin! Jos Alianţa monstruoasă cu comuniştii!”, au scandat participanţii.

Următorul miting va avea loc duminică, pe 8 martie 2015, ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Sursa: www.antimafie.md

1 martie, Adunare Populară: “Moldova fără Filat! Moldova fără Plahotniuc şi Voronin!” Sergiu Mocanu: Putin, tu l-ai ucis pe Nemtsov!