Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Planurile şi viziunea Partidului ŞOR asupra evenimentelor actuale

|versiune pentru tipar||
 / 23 noiembrie 2016
Partidul “Şor”

1. În Moldova au avut loc alegeri prezidenţiale. Uneori, ele au semănat cu o joacă chilipir între putere şi aşa-numita opoziţie. Oamenii, pur şi simplu, nu au avut de ales. Excluderea cinică din cursa electorală a candidatului susţinut de noi, medicul din Orhei, Inna Popenco, din motive inventate — este doar unul dintre evenimentele scandaloase care au abundat aceste prime alegeri directe ale preşedintelui, după 20 de ani. Noi am avertizat că votarea în funcţie de vectorul geopolitic, refuzul voluntar al candidaţilor de a pune în discuţie, în special, problemele sociale interne ale ţării, ar putea provoca o revoluţie în societate. Din păcate, aceste previziuni s-au adeverit. Astăzi, este indispensabil să vindecăm rănile. Indiferent dacă ne place sau nu rezultatul alegerilor, clasa politică trebuie să dea dovadă de responsabilitate maximă şi să înceapă procesul de consolidare a societăţii, de restabilire a păcii civile. Suntem încrezători că, putem uni oamenii doar în jurul ideii de creaţie, prosperitate economică, echitate socială şi o viziune clară asupra perspectivelor statului moldovenesc. În acelaşi timp, vom vedea cine şi de ce este capabil.

2. În această activitate, intenţionează să se implice activ şi Partidul Politic ŞOR. S-a terminat confuzia! Ministerul Justiţiei a înregistrat oficial noul nume, componenţa actualizată şi noul program al partidului. Astfel, acum, Partidul Şor a devenit, şi din punct de vedere al formalităţilor, parte a realităţii politice şi a procesului politic din Republica Moldova. Acesta îşi stabileşte cele mai înalte şi ambiţioase obiective. Vreau să menţionez că noi nu împărtăşim principiul olimpic, care spune: “Principalul nu este victoria, dar participarea.” Noi vom lua parte la alegerile parlamentare pentru ca să câştigăm. În luna decembrie, Partidul ŞOR îşi va prezenta echipa şi detalii despre doctrina sa, despre planurile şi proiectele sale. Noi am început deja procesul de structurare verticală şi orizontală a partidului. Sunt deschise oficiile raionale şi orăşeneşti. În timp de un an, noi vom forma mii de organizaţii de partid, în toată ţara. În prezent, noi alegem liderii regionali. Selecţia este foarte minuţioasă. Cunoaştem că multe partide şi-au numit liderii în raioane în funcţie de principiul corupţiei: cine a adus mai mulţi bani preşedintelui, acel este şi lider. Noi, dimpotrivă, planificăm să le plătim reprezentanţilor noştri un salariu bun, de aceea noi suntem interesaţi, în primul rând, de abilităţile lor în afaceri şi talentul de manager — conducător. Sediul central al Partidului Politic ŞOR se va afla în Orhei. Anume aici, echipa noastră dispune de acel model unic de guvernare şi de dezvoltare, care va fi extins la nivelul întregii ţări. Echipa noastră este plină de optimism, este gata de muncă activă şi va aduce în viaţa politică a ţării noi abordări şi un nivel nou de responsabilitate faţă de alegători şi faţă de societate, în ansamblu. Suntem profund convinşi că, faptele reale, viziunea principalelor probleme, concentrarea asupra adevăratelor, şi nu a celor inventate, doleanţe şi probleme ale cetăţenilor şi îndeplinirea obligatorie a promisiunilor făcute — sunt cheia succesului nostru, şi, prin urmare, a succesului întregii ţări. Principiile noastre sunt responsabilitatea socială, apropierea de omul simplu, administrarea eficientă.

3. Drept dovadă a principiilor şi a intenţiilor noastre, dar şi a promisiunilor făcute anterior, este faptul că, pentru niciun minut, proiectele noastre sociale nu au fost suspendate. Unul dintre ele este extinderea reţelei de magazine sociale, unde pensionarii şi cetăţenii nevoiaşi au posibilitatea să cumpere produse la preţuri reduse, iar pâinea costă doar 2 lei. Vă reamintesc că, deschiderea magazinului social în Chişinău a fost cauza excluderii candidatului nostru din cursa prezidenţială. Pe noi ne-au acuzat de corupere, deşi, magazinele sociale activau, atunci, cu succes la Orhei. Acolo, de mai bine de un an, activează 4 magazine, iar recent a fost deschis al cincilea, care, în total, deservesc peste 6.000 de pensionari. Nu demult, au fost deschise şi activează cu succes magazinele sociale din Ceadîr-Lunga şi Chişinău. Doar în localul din Capitală, în mai puţin de o lună, au fost eliberate aproximativ două mii de carduri şi, zilnic, după carduri se adresează în jur de o sută de pensionari. La Ceadîr-Lunga, până în prezent, au fost eliberate peste 1.600 de carduri. Astfel, în prezent, de magazinele noastre beneficiază aproximativ 10 mii de oameni. Iar acesta este doar începutul. Alegerile s-au încheiat, iar magazinele continuă să fie deschise. Ele vor fi deschise în fiecare oraş. Luna viitoare, câte un magazin va apărea în Călăraşi şi în Comrat. Tot în decembrie, noi vom prezenta harta magazinelor sociale pe care planificăm să le deschidem în următorii doi ani. În sate, noi vom pune în aplicare exemplul comunei Ivancea, unde activează magazinul social mobil. Pentru noi este principial să le venim în ajutor locuitorilor de la sate. Anume în zonele rurale, astăzi, locuieşte cea mai vulnerabilă populaţie a ţării, care duce un trai cu mult sub pragul sărăciei. Aceasta este zona responsabilităţii noastre sociale. În total, am planificat să deschidem peste o sută de magazine. În legătură cu acest fapt: aşadar, pe cine noi acum corupem? Poate că, cei care ne conduc destinele este timpul să înceteze să-i judece pe toţi după sine? Acele pungi cu hrişcă, pe care ei le împart printre case înaintea alegerilor, se termină repede. Iar magazinele noastre sociale, care ajută zeci de mii de oameni să supravieţuiască, sunt un proiect sistemic şi pe termen lung, menit să-i sprijine pe concetăţenii noştri cu venituri mici. Iar ei sunt tot mai mulţi: e clar, cu poveşti despre integrare europeană sau euroasiatică este imposibil să-i hrăneşti pe oameni! Iar cu produse calitative şi la preţuri reduse — pe deplin. La noi s-au adresat membrii organizaţiei conflictului armat din anul 1992 cu rugămintea de a emite carduri de beneficiar pentru magazinele sociale. Şi noi, desigur, cu cea mai mare bucurie, vom face acest lucru. Pentru toţi cei care vor să organizeze un miting de protest în ziua eliberării cardurilor participanţilor la luptele de pe Nistru, cu mare plăcere, le vom comunica locul şi ora.

Menţionez că, Partidul ŞOR este gata să ia în considerare adresările şi altor organizaţii publice, care îi reuneşte pe nevoiaşi, cetăţenii din păturile social-vulnerabile, referitoare la eliberarea cardurilor de beneficiari ai magazinelor sociale. Noi suntem gata să ajutăm pe oricine care, într-adevăr, are nevoie de ajutor.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele Naţionale, pe care Partidul ŞOR intenţionează să-i propună societăţii moldoveneşti, până la alegeri. Şi asta este doar o mică parte a proiectelor sociale, care sunt realizate sub egida Partidului ŞOR. Ele nu depind de campania electorală, ci sunt parte a programului naţional al Partidului pentru schimbarea rapidă spre bine a vieţii cetăţenilor din Moldova.

Îi place sau nu acest lucru cuiva, noi am venit în politică pe termen lung şi cu intenţii serioase.

Sursa: facebook.com

  Partidul ŞOR s-a mobilizat şi au arendat tehnică pentru deszăpezirea Chişinăului