Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Ilan Şor — invitat să efectueze o vizită la Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
 / 3 iulie 2017
Partidul “Şor”

Potrivit Marinei Tauber, urmare a informaţiilor consistente şi argumentelor veritabile expuse în cadrul vizitei de lucru, efectuate la Strasbourg în perioada 27–30 iunie, în adresa lui Ilan ŞOR a venit o invitaţie:

“Urmare a informaţiilor detaliate şi argumentelor veritabile prezentate de noi deputaţilor europeni, precum şi relatarea proiectelor promovate şi implementate de Ilan ŞOR, care reprezintă un interes pentru Europarlamentari, pe numele lui Ilan Şor a venit o invitaţie pentru a efectua în perioada 10–13 iulie curent, o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, pentru a discuta problema sa, dar şi activităţile promovate în calitate de lider politic, situaţia politică din ţara noastră, precum şi alte subiecte de colaborare europeană”, a precizat Tauber.

De asemenea, Marina Tauber a menţionat că “noi ca partid considerăm că acest fapt este un succes pentru noi, un rezultat care denotă că instituţiile europene ne-au auzit mesajul şi suntem în aşteptarea vizitei. Cu tot sufletul sperăm că, Ilan ŞOR va merge în această vizită de lucru, pentru a avea posibilitatea să-şi expună punctul de vedere Europarlamentarilor, care îl aşteaptă, iar drepturile fundamentale ale Dumnealui nu vor fi încălcate, cel puţin în această situaţie”, a declarat Tauber.

Totodată, avocaţii Denis Ulanov şi Iulian Balan, vor depune un demers către instanţa de judecată, prin care vor cere permisiunea ca Ilan ŞOR să se deplaseze la Parlamentul European în perioada 10–13 iulie, curent.

Amintim că, în perioada 27–30 iunie, vicepreşedintele Partidului “ŞOR”, Marina Tauber şi avocaţii Iulian Balan şi Denis Ulanov s-au aflat într-o vizită oficială la Consiliul Europei şi Parlamentul European, unde au avut mai multe întrevederi cu deputaţii europeni şi membrii APCE, în cadrul cărora au abordat problema lui Ilan ŞOR, inclusiv aspecte legate de încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale liderului politic, precum şi constrângerile la care este supus.

“Împreună cu avocaţii, am prezentat documentele necesare privind arestul lui Ilan Şor. Deputaţii europeni şi-au exprimat disponibilitatea şi sprijinul pentru a se clarifica în acest caz. Pe 28 iunie delegaţia italiană la APCE a avut o şedinţă unde s-a examinat situaţia lui Ilan Şor. Europarlamentarii ne-au solicitat să-i ţinem la curent cu schimbările şi evoluţia cazului”, a declarat Tauber.

De asemenea, este de menţionat că, această vizită a fost o continuare a întrevederilor reprezentanţilor lui Ilan ŞOR desfăşurate la începutul lunii iunie, la Strasbourg, în cadrul cărora mai mulţi Europarlamentari şi-au etalat susţinere şi îngrijorarea faţă de situaţia lui Ilan ŞOR.

Sursa: partidulsor.md

Reprezentanţii Partidului “ŞOR” în conferinţă de presă la Strasbourg: Lui Ilan ŞOR îi sunt încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale Prima conferinţă teritorială a Partidului “ŞOR” la Orhei a întrunit sute de participanţi