Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Preşedintele Partidului “ŞOR”, Ilan ŞOR a declarat despre ambiţiile politice ale partidului în cadrul unui eveniment de amploare

|versiune pentru tipar||
 / 25 septembrie 2017
Partidul “Şor”

La finele săptămânii trecute, primarul de Orhei, Preşedintele Partidului Politic — Ilan Şor, a participat la întâlnirea cu noii membri şi simpatizanţi ai Partidului “ŞOR”.

Sute de reprezentanţi ai Partidului “ŞOR” din zeci de sate ale raionului Orhei au fost prezenţi la întâlnire.

În cadrul evenimentului, Preşedintele formaţiunii politice, Ilan ŞOR a înmânat solemn carnetele de membru, felicitându-i de la tribună pe fiecare în parte. Potrivit Secretarului organizaţiei teritoriale a partidului, în prezent în raionul Orhei sunt înregistraţi peste 1000 membri de partid.

Mai mult, în discursul său, Preşedintele Partidului “ŞOR”, Ilan ŞOR a vorbit despre obiectivele politice ale formaţiunii pentru perioada următoare. Anunţul principal făcut în acest context vizează începutul mobilizării Partidului “ŞOR” pentru participare la alegerile în Parlamentul Republicii Moldova.

În special, Ilan Şor a declarat:

Am decis să desfăşurăm primele întâlniri mari cu activiştii partidului le anume în municipiul Orhei şi raionul Orhei. Anume aici, în inima Moldovei, locuiesc oamenii, care au crezut în planurile noastre ambiţioase şi care sunt alături de noi.

Aici locuiesc oamenii care vor schimba destinul întregii Moldove!

De la bun început, Partidul “ŞOR” şi-a stabilit o sarcină ambiţioasă. Scopul nostru este să punem temelia şi să dezvoltăm în continuare un stat de bunăstare socială aici, în Republica Moldova…

Orhei a devenit astăzi un lider incontestabil în implementarea proiectelor de infrastructură şi a programelor sociale. Toate promisiunile au fost realizate. Autorităţile publice locale — echipa noastră — poartă răspundere pentru fiecare promisiune făcută. Chiar şi duşmanii şi oponenţii noştri politici recunosc succesele noastre în Orhei…

Moldova este în aşteptarea alegerii noului Parlament. Este o şansă de a schimba în mod semnificativ clasa politică. Şansa de a transforma puterea într-un “slujitor al poporului”. Partidul “ŞOR” ştie ce trebuie să realizeze şi cum să realizeze, fără a recurge la demagogie deşartă şi cuvinte generale.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Ilan ŞOR a făcut referiri la programul politic al Partidului “ŞOR”, enumerând cele mai importante aspecte.

În special, liderul politic a specificat domeniile de activitate, asupra cărora formaţiunea politică îşi va concentra toate eforturile.

Soluţiile şi obiectivele pentru care optează formaţiunea politică sunt următoarele:

Domeniul infrastructurii: renovarea completă a drumurilor şi a iluminatului stradal în toate localităţile din ţară; restaurarea sistemului de curăţenie a străzilor şi a curţilor oraşelor, restabilirea parcurilor, a pieţelor şi spaţiilor publice din toate localităţile.

Domeniul social: implementarea propriilor programe “Capitalul matern”, “Locuinţe sociale”, “Magazine sociale”; medicamente gratuite pentru bătrâni şi copii, studii superioare şi medii speciale gratuite.

Economie: stimularea iniţiativei private, în paralel cu creşterea rolului statului, până la monopol în sectoare precum industria alcoolului şi tutunului şi energie; crearea şi susţinerea întreprinderilor agricole moderne, garanţii de cumpărare a produselor, sprijin din partea statului.

În domeniul administraţiei publice: eradicarea corupţiei, dezvoltarea autonomiei locale, referendumuri locale şi adunări ale cetăţenilor; judecătorii, procurorii, şefii de poliţie vor fi aleşi de cetăţeni, cu posibilitatea de a fi demişi din funcţie pentru pierderea încrederii.

În opinia lui Ilan Şor, partidul va asigura, în cele din urmă, transformarea autorităţilor publice şi a statului în “companie de servicii” care să slujească cetăţenilor ţării.

Potrivit organizatorilor, astfel de evenimente reprezintă începutul unei serii de întâlniri de mare amploare cu membrii şi susţinătorii partidului, care vor avea loc în mod regulat, în special în raionul Orhei, iar ulterior în toate regiunile ţării.

Acum un an, partidul “ŞOR”, condus de primarul oraşului Orhei, şi-a înregistrat noile simboluri, Programul şi Statutul. În prezent, acesta lucrează activ asupra consolidării rândurilor partidului şi extinderii reţelei de organizaţii. Partidul este bine cunoscut pentru succesul în conducerea oraşului Orhei, unde, pe lângă postul de Primar îi revine şi majoritatea în Consiliul Municipal.

De asemenea, formaţiunea politică a devenit cunoscută graţie propriilor proiecte sociale şi de infrastructură implementate în întreaga ţară.

În alegerile prezidenţiale, Partidul “ŞOR” şi-a desemnat candidatul, o simplă femeie-medic din Orhei, însă la sfârşitul campaniei electorale, candidatura sa a fost retrasă din alegeri. Această decizie a fost calificată de Partidul “ŞOR” drept o manifestare a concurenţei neloiale şi a fricii faţă de candidatul din partea Partidului “ŞOR”, care a înregistrat într-un termen record popularitate printre rândurile cetăţenilor.

Ilan Şor: mi-ar fi mai uşor să părăsesc ţara, dar eu sunt aici, cu voi, în Moldova mea natală

În cadrul întrevederii cu membrii şi simpatizanţii Partidului “ŞOR”, liderul Ilan Şor a făcut o serie de declaraţii politice importante. În special, el a făcut apel către membrii partidului să se implice activ în munca de pregătire a alegerilor parlamentare şi de implementare a propriului program de guvernare a ţării. În opinia lui Ilan ŞOR, acest program se va baza pe experienţa de succes acumulată de echipa sa în perioada de administrare a oraşului.

Cu referire la necesitatea extinderii programelor şi proiectelor, care s-au bucurat de succes la Orhei, liderul Partidului “ŞOR” a remarcat că formaţiunea are propriul său program complex, care răspunde celor mai stringente probleme ale ţării şi ale societăţii. Mai mult, Partidul vine cu propriile soluţii pentru cele mai acute probleme.

Printre priorităţile principale, Ilan Şor a menţionat că principalul obiectiv al programului politic va fi axat pe lupta împotriva corupţiei. În special, Ilan ŞOR a menţionat:

“Desigur, preocuparea noastră principală va fi eradicarea corupţiei! Mulţi vorbesc despre lupta împotriva corupţiei. Dar puţini sunt cei care sunt dispuşi să meargă până la capăt.

Eu, personal, am devenit primul care a declarat oficial despre faptele de corupţie în cele mai înalte eşaloane ale puterii. Cazul bancar, falimentul instituţiilor financiare, sunt tocmai rezultatul manifestării corupţiei în rândurile celor mai înalţi funcţionari, inclusiv Prim-ministrul, şi oamenii de afaceri apropiaţi acestuia. Aceste acţiuni factologice le-am relatat organelor de anchetă şi societăţii. Din păcate, acest lucru mi-a creat un şir de probleme.. Răzbunare, murdărie şi calomnie — asta îi aşteaptă pe cei care se vor lansa în lupta cu corupţia.

Ei încearcă să mă facă «ţapul ispăşitor»în cazul bancar, în legătură cu «miliardul». Dar judecaţi singuri. Dacă aş fi fost vinovat, aş coopera cu ancheta? Aş aştepta arestări şi persecuţii? Nu mi-ar fi fost mai uşor să părăsesc ţara, să cheltuiesc în regiunile calde pretinsele fonduri furate?!

Dar sunt aici. Cu voi. În scumpa noastră patrie, Moldova. Eu ştiu că eu nu sunt vinovatul în cazul bancar ci, dimpotrivă, partea vătămată, victima corupţiei sălbatice şi a presiunii unor foşti înalţi oficiali. Eu, ca nimeni altul, sunt interesat ca acest caz să fie dus până la capăt, iar făptaşii să fie pedepsiţi.

Nu mă voi opri. Nu ne oprim! Vom asigura ca în Moldova faptele de corupţie ale funcţionarilor de orice nivel să devină ceva neobişnuit.”

Întâlnirile cu membrii şi simpatizanţii Partidului “ŞOR” au început săptămâna trecută şi au avut loc la Orhei. La aceste întrevederi au participat sute de noi membri de partid din satele raionului Orhei. Potrivit reprezentanţilor Partidului “ŞOR”, acesta se bucură de o creştere rapidă a membrilor în cadrul raionului Orhei. Numai în această regiune există în momentul de faţă aproximativ 1000 de membri ai organizaţii politice conduse de primarul oraşului Orhei.

În prezent, Partidul “ŞOR” reprezintă una dintre formaţiunile politice care se dezvoltă cel mai rapid. Deja de doi ani echipa lui Ilan Şor deţine majoritatea în Consiliul Municipal din Orhei, iar liderul Ilan ŞOR a câştigat detaşat alegerile locale, fiind în funcţia de Primar al oraşului.

Partidul a devenit cunoscut în Orhei şi în ţară prin proiectele sale de dezvoltare a sectorului social şi de infrastructură. Echipa lui Ilan Şor a început să implementeze o serie de proiecte şi în alte regiuni ale ţării.

Sursa: partidulsor.md

Vicepreşedintele Partidului “ŞOR”, Marina Tauber a avut o întâlnire neoficială cu Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani Ilan ŞOR în vizită la Parlamentul European