Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Ilan ŞOR în vizită la Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
 / 6 octombrie 2017
Partidul “Şor”

În cadrul vizitei, Ilan ŞOR a avut un schimb de opinii cu vicepreşedinţii Parlamentului European, dna Mairead Mcguiness, şi dl Ramon Luis Valcarcel Siso, privind dezvoltarea Republicii Moldova, colaborarea europeană, precum şi situaţia social-politică din ţara noastră. Ambii vicepreşedinţi reprezintă grupul Partidului Popular European în Parlamentul European.

Liderul politic Ilan ŞOR s-a întâlnit cu peste 20 de deputaţi ai Parlamentului European, reprezentanţi ai diferitor grupuri politice din mai multe ţări ca Germania, Austria, Italia, Spania, Grecia, Croaţia, Estonia, Olanda, Slovacia, Polonia,Letonia şi Marea Britanie, care au manifestat un interes deosebit în discuţiile axate pe aşa numitul caz al “Furtului Miliardului”.

Potrivit deputaţilor europeni, acest subiect este monitorizat de Parlamentul European, iar discuţiile cu Ilan ŞOR şi documentarea din prima sursă, au fost de bun augur şi utile.

Referindu-se la respectarea principiilor fundamentale ale drepturilor omului într-o ţară democratică ca Republica Moldova, Europarlamentarii s-au arătat îngrijoraţi de constrângerile şi încălcările sesizate în raport cu Ilan ŞOR, exprimând sprijinul şi suportul în asigurarea unui proces echitabil. Ilan ŞOR le-a prezentat europarlamentarilor dovezi privind abuzurile la care este supus în Republica Moldova, faptul ca în dosarele în care este investigat se fac presiuni asupra justiţiei din partea unor partide, dar şi a unor pretinse ONG-uri şi instituţii media, care în realitate au beneficiat de frauda din sistemul bancar şi ar trebui sa răspundă în faţa legii, dar acum caută să-şi şteargă urmele prin campanii de manipulare şi presiuni asupra justiţiei.

Totodată, potrivit agendei de discuţii, au fost abordate subiecte privind dezvoltarea Aeroportului Internaţional Chişinău, problema antisimetismului în Republica Moldova, precum şi alte aspecte.

De asemenea, Europarlamenarii au manifestat interes faţă de reformele şi proiectele sociale destinate cetăţenilor Republicii Moldova şi implementate de Partidul ŞOR.

Un alt subiect discutat cu deputaţii europeni a fost reformele de dezvoltare a oraşului Orhei, progresele obţinute de Ilan ŞOR în funcţia de primar, precum şi programul politic al partidului privind dezvoltarea regională a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a apreciat pozitiv programul politic al Partidului ŞOR, menţionând că este deschis pentru colaborare şi oferirea asistenţei necesare în acest domeniu.

Mai mult, s-a decis realizarea unui proiect comun, privind schimbul de experienţă în domeniul agriculturii şi consolidării eforturilor în dezvoltarea acestui sector în Republica Moldova.

Astfel, în primăvara anului curent, în oraşul Orhei şi pe Aeroportul Internaţional va fi organizat primul iarmaroc cu produse europene, care va deschide noi oportunităţi agricultorilor din ţara noastră.

La rândul său, Ilan ŞOR a specificat că Republica Moldova are potenţialul necesar pentru a dezvolta economia ţării, prin implementarea unor acţiuni durabile, care vor impulsiona dezvoltarea localităţilor, creşterea economică a ţării noastre.

La sfârşitul zilei, deputaţii europeni au fost invitaţi la o cină organizată în stil moldovenesc. Aici ei au fost serviţi cu bucate tradiţionale ale Republicii Moldova şi au admirat evoluţia unor ansambluri de muzică şi dansuri populare.

Menţionăm că această vizită a fost aprobată de instanţa de judecată, după mai multe invitaţii adresate dlui Ilan ŞOR de către deputaţii europeni. Ultimul caz de respingere a invitaţiei din partea europenilor a avut loc în luna iunie.

Deputaţii europeni au apreciat înalt vizita lui Ilan ŞOR la Strasbourg

Mai mulţi deputaţi din Parlamentul European şi-au exprimat sprijinul faţă de Ilan ŞOR după vizita sa la Strasbourg

Europarlamentara, reprezentanta Austriei, Barbara Kappel, a apreciat înalt vizita primarului de Orhei şi liderului Partidului ŞOR la Strasbourg. “În ultima săptămână plenară am avut ocazia să-l întâmpinăm pe domnul Ilan ŞOR din Moldova, primarul de Orhei şi preşedintele Partidului ŞOR.” a scris Barbara Kappel pe pagina ei din reţelele sociale.

Ea a subliniat în mod special că Ilan ŞOR a fost invitat de deputaţi din diferite grupuri politice şi state membre ale UE să-şi “prezinte poziţia şi planurile pentru viitorul partidului său”. Barbara Kappel, reprezentanta Grupului politic “Europa Naţiunilor şi a Libertăţii” din cadrul forului european, a exprimat un sprijin neechivoc faţă de Ilan ŞOR şi activităţile sale, proiectul politic, inclusiv planurile sale. “Dorinţa exprimată de el (Ilan ŞOR) în modelarea viitorului Republicii Moldova şi, astfel, în abordarea comunităţii europene este foarte binevenită.” — a scris deputatul austriac. De asemenea, dumneaei i-a urat sincer succesele lui Ilan ŞOR.

De asemenea, Eurodeputatul din Italia Aldo Patriciello, reprezentant al Partidului Popular European, grupul politic cel mai influent al Parlamentului European, de asemenea, a publicat în reţelele sociale un raport scurt şi emoţional cu privire la întâlnirea cu Ilan ŞOR. “Întâlniri programate dimineaţa în Parlamentul European. Sincere mulţumiri lui Ilan ŞOR, primarului de Orhei, preşedinte al partidului ŞOR” — a scris europarlamentarul pe lângă fotografia publicată în care apere lângă Ilan ŞOR. Un alt membru al Parlamentului European, deputatul italian Alberto Cirio a publicat pe pagina sa o fotografie a micului dejun de lucru cu comisarul UE pentru agricultură Phil Hogan, la care a participat şi Ilan ŞOR.

Primarul oraşului Orhei şi liderul Partidului ŞOR, la invitaţia unui grup de deputaţi europeni, a efectuat o vizită la Strasbourg, la Parlamentul European, în data de 4 octombrie. În cadrul Parlamentului European au avut loc întâlniri cu peste 20 de deputaţi europeni şi cu Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Ilan ŞOR a discutat probleme legate de restricţiile privind drepturile sale civile, proiectele sociale şi de infrastructură implementate de el în Orhei, perspectivele cooperării Partidului ŞOR cu forţele politice europene, precum şi planurile de dezvoltare a Republicii Moldova şi viitorul European al acesteia.

Sursa: partidulsor.md

Preşedintele Partidului “ŞOR”, Ilan ŞOR a declarat despre ambiţiile politice ale partidului în cadrul unui eveniment de amploare Uniunea Orheiul Nou — iniţiativă populară, susţinută de Partidul ŞOR