Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Europarlamentarul Alberto CIRIO a vizitat Orheiul şi s-a întâlnit cu Ilan ŞOR

|versiune pentru tipar||
 / 21 decembrie 2017
Partidul “Şor”

Co-preşedintele Comisia pentru integrare economică, apropiere legislativă şi convergenţă cu politicile UE, Euronest, membru al Partidului Popular European al Parlamentului European, membru al delegaţiei din cadrul Comisiei parlamentare pentru asociere Uniunea Europeană — Republica Moldova, Alberto CIRIO, s-a întâlnit cu primarul de Orhei, preşedintele Partidului “ŞOR”, Ilan ŞOR.

Vizita deputatului european în Moldova a avut loc la invitaţia lui Ilan ŞOR, şi, în urma unei înţelegeri preliminare, convenită la data de 4 octombrie în cadrul vizitei Primarului de Orhei, la Parlamentul European.

În cadrul vizitei, deputatul european s-a familiarizat cu situaţia din Orhei şi proiectele implementate de echipa lui Ilan ŞOR. Totodată, au fost discutate strategiile de dezvoltare şi implementare a proiectelor comune ale Partidului “ŞOR” şi partidelor politice din cadrul Parlamentului European.

Deputatul European, Dl. CIRIO a apreciat pozitiv programele de infrastructură şi sociale implementate în mun. Orhei, subliniind faptul că, un politician a reuşit să obţină rezultate concrete, realizându-şi cu succes promisiunile electorale.

În acest context, Alberto CIRIO a atras atenţia asupra faptului că prin rezultatele concrete obţinute în ultimii doi ani, autorităţile din Orhei au realizat mult mai multe pentru locuitorii oraşului în sensul apropierii de Uniunea Europeană, decât oricare alţi politicieni cu promisiunile lor în 20 de ani.

Totodată, oficialii europeni au vizitat Centrul de Plasament pentru animalele fără stăpân din Orhei, care, deja, funcţionează de mai bine de doi ani.

Atât deputatul european, cât şi reprezentantul companiei italiene “Morando”, specializată în producţia de hrană pentru animale pentru clasa super-premium, domnul Omar Oggero, nu numai că au apreciat înalt activitatea Centrului, dar au pregătit şi o surpriză, oferind un lot de hrană adusă din Italia.

Părţile şi-au împărtăşit convingerea că o societate umană poate fi numită civilizată numai dacă are grijă de fraţii săi mai mici, de animalele de companie, pentru care poartă răspundere.

Centrul de Plasament a animalelor fără stăpân a fost deschis, imediat după ce Ilan ŞOR a devenit Primar de Orhei.

În prezent, acesta oferă un adăpost modern pentru sute de câini.

Proiectul este unic în Republica Moldova şi a contribuit la scăderea semnificativă a numărului de animale abandonate în oraş şi în suburbiile Orheiului.

Vizita delegaţiei europene a fost convenită şi anunţată la începutul lunii octombrie, în cadrul vizitei Primarului de Orhei, Ilan ŞOR, la Parlamentul European.

Sursa: partidulsor.md

Primele sate ale raionului Orhei au intrat în “Uniunea Orheiul Nou” Marina Tauber l-a informat pe Franco Frattini despre tentativele de a împiedica activitatea politică a lui Ilan ŞOR