Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Primele sate ale raionului Orhei au intrat în “Uniunea Orheiul Nou”

|versiune pentru tipar||
 / 7 decembrie 2017
Partidul “Şor”

Proiectul “Uniunea Orheiul Nou” iniţiat de Primarul Ilan ŞOR, care este şi Preşedintele acestei uniuni, dă roade. Primele patru sate au aderat la proiect. În cadrul unei şedinţe de lucru, reprezentanţii grupurilor de iniţiativă din satele Pohorniceni, Budăi, Brăneşti şi Furceni au semnat procesul-verbal de aderare. Aceştia au prezentat protocoalele şi listele semnate de locuitorii satelor, cu o cerere de includere a acestor localităţi în proiect. În cadrul şedinţei, de asemenea, au participat şi primarul de Orhei Ilan ŞOR şi reprezentanţii echipei sale responsabile de dezvoltarea proiectului.

Ilan ŞOR a mulţumit reprezentanţilor satelor pentru activitate, pentru munca întreprinsă cu privire la colectarea semnăturilor, exprimându-şi încrederea că, în viitorul cel mai apropiat, lista localităţilor doritoare să adere la uniune se va extinde. “Proiectul nostru este conceput pentru a acorda sprijin în dezvoltarea localităţilor din raionul Orhei. În cadrul Uniunii, echipa noastră, împreună cu activele locale, satele, vor implementa cele mai stringente proiecte sociale şi de infrastructură, asemănătoare cu cele pe care le dezvoltăm în oraşul Orhei. Sper că experienţa noastră şi energia noastră ne vor permite în viitorul apropiat să transformăm întregul raion în cea mai bună regiune a ţării” a declarat Ilan ŞOR celor adunaţi.

În cadrul şedinţei au fost discutate şi detaliile proiectelor de infrastructură selectate pentru implementare. În special, reprezentantul echipei, Pavel Verejan, a declarat că, alături de reprezentanţii grupurilor de iniţiativă şi primarii din aceste sate, au fost selectate proiectele care urmează a fi implementate, fiind pregătită documentaţia tehnică necesară şi alte acte necesare demarării acestora. Ca urmare, în satele Pohorniceni şi Budăi s-a decis implementarea unui proiect de iluminare a străzilor rurale cu un nou sistem de iluminat, iar în satele Brăneşti şi Furceni vor fi construite locuri de joacă moderne pentru copiii din localităţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Pavel Verejan, pentru iluminarea a două localităţi menţionate se presupune utilizarea a 7 km de cabluri şi câteva sute de dispozitive moderne de iluminat — elemente LED, care economisesc semnificativ energia. În alte două sate, la cererea activului local, vor fi amenajate terenuri de joacă moderne pentru copii, ce vor include 10–13 elemente tehnice. Costul total al primelor proiecte este estimat la peste 1 milion de lei.

Potrivit reprezentanţilor grupurilor de iniţiativă a satelor participante la şedinţă, rezultatele concrete ce vor fi obţinute ca urmare a implementării acestor proiecte de infrastructură vor aduce beneficii atât sătenilor, cât şi întregului proiect “Uniunea Orheiul Nou”. Potrivit opiniei generale a celor adunaţi, locuitorii din satele din raionul Orhei merită aceleaşi condiţii de trai ca şi în oraş şi au nevoie, de asemenea, de schimbări concrete spre bine, reforme implementate în ultimii doi ani în municipiul Orhei.

Proiectul “Uniunea Orheiul Nou” a fost lansat de preşedintele partidului “ŞOR”, primarul oraşului Orhei, Ilan ŞOR la sfârşitul lunii octombrie curent. Proiectul “Uniunea Orheiul Nou” reprezintă o asociaţie informală a locuitorilor din localităţile raionului Orhei cu scopul de a oferi asistenţă reciprocă şi implementarea proiectelor comune de infrastructură, sociale şi economice menite să îmbunătăţească viaţa persoanelor din localităţi, în special cele rurale.

Sursa: partidulsor.md

Delegaţia Partidului “ŞOR” a efectuat încă o vizită la Bruxelles Europarlamentarul Alberto CIRIO a vizitat Orheiul şi s-a întâlnit cu Ilan ŞOR