Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Delegaţia Partidului “ŞOR” a efectuat încă o vizită la Bruxelles

|versiune pentru tipar||
 / 4 decembrie 2017
Partidul “Şor”

Săptămâna trecută, vicepreşedintele Partidului “ŞOR”, Marina Tauber, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, la invitaţia membrilor Parlamentului European.

În cadrul vizitei, reprezentanta Partidului ŞOR s-a întâlnit cu deputaţi europeni, care reprezintă diferite ţări şi grupuri din Parlamentul European. În cadrul întâlnirilor de lucru au fost discutate situaţia politică din Republica Moldova, viitoarele alegeri din 2018 şi cooperarea cu Uniunea Europeană.

În mod special, a fost abordată situaţia creată în jurul liderului partidului, primarul de Orhei Ilan ŞOR şi activitatea sa. În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de urmărirea penală continuă a lui Ilan ŞOR, numeroasele tentative de presiune asupra sistemului judiciar şi a procuraturii. În plus, Marina Tauber a vorbit despre noile proiecte şi reforme implementate cu succes în Orhei în ultimele luni. De asemenea, vicepreşedintele formaţiunii politice a discutat şi aspecte cu privire la construirea partidului, precum şi rezultatele activităţii Partidului “ŞOR” din Republica Moldova.

Deputaţii europeni au rămas surprinşi de termenul record în care a fost implementat proiectul “Locuinţe Sociale” în municipiul Orhei. Administraţia publică locală din Orhei a avut nevoie de doar aproximativ două luni pentru a construi prima casă cu patru apartamente. Potrivit deputaţilor Parlamentului European, acest proiect pilot va deveni, fără îndoială, unul dintre cele mai populare din Moldova.

De asemenea, deputaţii europeni au susţinut programul iniţiat de primarul oraşului Orhei, Ilan ŞOR, cu privire la întoarcerea compatrioţilor acasă şi metodele aplicate pentru implementarea acestui program.

Acest subiect, în mod deosebit, a trezit interesul deputaţilor europeni din Italia, unde, în prezent lucrează cel mai mare număr de cetăţeni moldoveni.

În cadrul unei întâlniri cu deputatul Italian din cadrul Parlamentului European, reprezentantul grupului Conservator şi Reformist, Remo Sernagiotto, s-a discutat, de asemenea, situaţia cetăţenilor moldoveni cu reşedinţa în Italia, posibilitatea de a obţine un loc de muncă legal pentru aceştia şi acordarea sprijinului diasporei moldoveneşti.

Reprezentantul grupului Partidului Popular European, deputatul european din Italia, Alberto Cirio, care este şi membru al delegaţiei Comisiei Parlamentare pentru Asocierea UE-Moldova, a propus mai multe proiecte sociale destinate locuitorilor din Orhei. În special, el a atras atenţia asupra dezvoltării în continuare a proiectului social cu privire la Centrul de Plasament a animalelor fără stăpân.

Mai mult, menţionăm că, Marina Tauber a avut un şir de întrevederi constructive cu Europarlamentarii austrieci.

În acest context, reprezentantul Partidului Popular European, membru al Comisiei pentru petiţii şi al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, Heinz K. Becker a apreciat programul politic al Partidului ŞOR, activitatea eficientă a liderului Ilan ŞOR, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă astăzi.

Totodată, Deputatul din Austria, Barbara Kappel, reprezentanta grupului “Europa Naţiunilor şi Libertăţii” şi comitetelor pentru afaceri economice şi monetare şi pentru industrie, cercetare şi energie din cadrul Parlamentului European a rezumat dialogul Marinei Tauber cu membrii Parlamentului European din Austria, menţionând: “Austria este una dintre ţările care poate fi una dintre cele mai bune modele pentru dezvoltarea Republicii Moldova, având în vedere similitudinea în dimensiunea teritoriului ambelor ţări.” Deputaţii austrieci au exprimat sprijinul pentru activităţile Partidului “ŞOR” şi solidaritatea cu liderul său

De asemenea, Marina Tauber a efectuat mai multe întâlniri legate de dezvoltarea organizaţiei de tineret a Partidului “ŞOR”, participarea tinerilor la programele şi evenimentele europene.

Unul dintre cele mai importante şi noi proiecte ale Partidului “ŞOR”, care a fost discutat la toate întâlnirile de la Bruxelles, a fost ideea înfiinţării Academiei de Integrare Europeană, care tinde să susţină şi să dezvolte valorile europene în Moldova şi să contribuie la formarea unei clase politice absolut noi a ţării noastre.

În acest sens, reprezentanţii Parlamentului European au salutat pozitiv implementarea acestui proiect, etalând spijinul şi implicarea activă în dezvoltarea acestui proiect.

Mai mult, deputaţii europeni şi-au exprimat disponibilitatea de a veni în Republica Moldova pentru a acţiona în calitate de oratori în faţa publicului din Moldova pe teme de actualitate legate de integrarea europeană. “Vreau să menţionez că Partidul «ŞOR» pregăteşte o serie de proiecte, dintre care unele sunt de importanţă naţională, iar unele sunt planificate la Orhei, un oraş care, potrivit deputaţilor europeni, este deja un exemplu pentru întreaga ţară, un exemplu al modernizării de succes. Aceste iniţiative au fost discutate în detaliu împreună cu colegii europeni. Ei au împărtăşit cu bunăvoinţă experienţele, sfaturile practice şi recomandările importante pe care le vom lua în considerare”, a declarat Marina Tauber după încheierea vizitei

Reamintim că pentru Partidul “ŞOR” aceasta nu este prima vizită în sediul instituţiilor Uniunii Europene. La 4 octombrie 2017, cu permisiunea instanţei, liderul Partidului “ŞOR”, Ilan ŞOR, a efectuat prima sa vizită la Parlamentul European. Vizita de lucru a Marinei Tauber reprezintă o continuitate a dezvoltării acordurilor iniţiate de liderul Partidului “ŞOR” cu oficialii europeni la Strasbourg.

Sursa: partidulsor.md

Uniunea Orheiul Nou — iniţiativă populară, susţinută de Partidul ŞOR Primele sate ale raionului Orhei au intrat în “Uniunea Orheiul Nou”