Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Declaraţia PAD: Replică la speranţele lui Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PAD / 5 martie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

După declaraţiile Premierului de la emisiunea “Replica” din 04.03.2012, remarcăm cu surprindere că numărul purtătorilor de cuvânt ai Partidului Acţiunea Democratică a crescut şi s-a fortificat printr-o persoană cu înaltă funcţie de răspundere.

Afirmaţiile lui Vlad Filat despre existenţa a 50 de voturi garantate în favoarea unui candidat la funcţia de Preşedinte al ţării au vizat şi votul liderului Partidului Acţiunea Democratică, deputatul Mihai Godea, însă Premierul nu a fost mandatat să facă asemenea declaraţii şi le-a făcut din nume propriu, acestea reprezentând cel mult speranţele sale.

Subliniem că votul de deputat al Preşedintelui PAD, Mihai Godea nu poate fi garantat sau promis de nimeni în afară de deţinătorul său. Ne vine greu să înţelegem starea emoţională a Premierului şi situaţia penibilă în care a ajuns, să îşi prezinte supoziţiile şi speranţele la postul Prime TV, care aparţine lui Vladimir Plahotniuc, etichetat chiar de acelaşi Premier drept “Păpuşar” şi acuzat de implicare ilicită în diferite sfere economice.

Cu drept de replică, recomandăm premierului Vlad Filat să renunţe la procedeele nereuşite de PR şi să-şi canalizeze eforturile spre rezolvarea problemelor cetăţenilor, accelerarea reformelor şi combaterea corupţiei din aparatul guvernamental pe care îl conduce. În acelaşi timp, aşteptăm de la Premier declaraţii mai responsabile şi asumate, care să se materializeze în rezultate reale.

Cu referire la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova, Partidul Acţiunea Democratică îşi rezervă dreptul de a analiza candidatura finală a Alianţei pentru Integrare Europeană în baza celor 10 condiţii principiale anunţate anterior de liderul PAD, în contextul procesului de alegere a Preşedintelui din 16 decembrie 2011.

Totodată, reamintim liderilor politici că alegerea preşedintelui ţării este un proces important pentru stat, deosebit de serios, care nu poate fi dus la bun sfârşit prin manevre de PR, şantaj sau negocieri pe sub masă, ci prin dialog constructiv, transparent şi bazat în primul rând pe interesul cetăţeanului.

Sursa: www.padm.md

Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Partidului Acţiunea Democratică Luare de cuvînt a deputatului Mihai Godea, în cadrul dezbaterii Hotărîrii nr. 328 din 16.02.2012 privind stabilirea datei alegerii Preşedintelui Republicii Moldova