Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Partidului Acţiunea Democratică

|versiune pentru tipar||
PAD / 4 martie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Noi, delegaţii la Conferinţa Naţională a Organizaţiei de Femei a Partidului Acţiunea Democratică, constatăm că drepturile femeii în Republica Moldova sunt încălcate. Deşi reprezintă 52,2 la sută din populaţia ţării, accesul femeilor la procesul de luare a deciziilor este limitat, iar promovarea în funcţii de răspundere este redusă. Cu toate că Republica Moldova se numără pe lista ţărilor în care funcţiile de prim-ministru şi preşedinte al parlamentului au fost deţinute de o femeie, e de menţionat faptul că femeile rămân a fi reprezentate la un nivel foarte scăzut în structurile decizionale ale statului.

Remarcăm lipsa de voinţă a autorităţilor pentru asigurarea egalităţii şanselor în Republica Moldova şi dezinteresul actualei clase politice pentru sporirea participării femeilor la procesul de luare a deciziilor, creşterea ponderii, inclusiv numerice, a femeilor în organele alese, ridicarea statutului social al femeilor şi consolidarea mecanismelor legale ce vizează asigurarea egalităţii genurilor.

Luând act de lipsa de responabilitate a instituţiilor statului faţă de problemele de gen şi de lipsa oricăror acţiuni care să genereze în cadrul instituţiilor publice stimulente pentru a rezolvarea problemelor complexe cu care se confruntă femeile în societatea noastră, ne exprimăm convingerea că doar intervenţiile politice hotărâte şi responsabile pentru valorificarea întregului potenţial pe care îl reprezintă femeile poate contribui decisiv la dezvoltarea ţării şi depăşirea crizei sociale, economice şi politice actuale.

Pentru crearea unei platforme noi de implicare a femeii în acţiunea politică, în spiritual valorilor şi aspiraţiilor social liberale, Organizaţia de Femei a Partidului Acţiunea Democratică îşi asumă responsabilitatea pentru realizarea următoarelor acţiuni strategice:

Conferinţa Naţională a Organizaţiei de Femei a Partidului Actiunea Democratică face apel către femeile din toată ţara să se implice activ în viaţa social-politică, în edificarea unui viitor în demnitate, libertate şi bunăstare pentru Republica Moldova.

PAD a comemorat împreună cu combatanţii 20 de ani de la declanşarea Conflictului Armat de pe Nistru Declaraţia PAD: Replică la speranţele lui Vlad Filat