Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD a comemorat împreună cu combatanţii 20 de ani de la declanşarea Conflictului Armat de pe Nistru

|versiune pentru tipar||
PAD / 2 martie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Astăzi, 2 martie 2012, Partidulul Acţiunea Democratică a participat la un şir de acţiuni dedicate comemorării a 20 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru împreună cu un grup de combatanţi ai asociaţiei Tiras-Tighina.

Grupul, în frunte cu Mihai Godea a depus la ora 9:00 flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală iar la ora 11:00 au depus flori şi la monumentul Mamei Îndurerate din complexul Memorial Eternitate.

După depunerea de flori de la complexul Memorial Eternitate, membrii Partidului Acţiunea Democratică, împreună cu grupul de combatanţi, s-au deplasat în localitatea Pohrebea, care se află actualmente în zona de securitate, unde au ţinut un minut de reculegere la monumentul eroului Filip Lupaşcu, căzut la datorie pe platoul Coşniţa.

Prezent la eveniment, interpretul George Afroni, cobzarul formaţiei Ştefan Vodă, a cântat o piesă în memoria eroilor care şi-au sacrificat viaţa în cadrul conflictului transnitrean.

Partidul Acţiunea Democratică va continua şirul acţiunilor dedicate comemorării a 20 de ani de la declanşarea Conflictului Armat de pe Nistru. La începutul săptămânii următoare, PAD va organiza lansarea discului muzical “După 20 de ani” pe care sunt imprimate 15 melodii, interpretate de George Afroni, dedicate celor care au luptat cu două decenii în urmă pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Menţionăm că recuperarea memoriei istorice a Conflictului Armat de pe Nistru este una din priorităţile PAD. Vă amintim, că anterior, preşedintele PAD Mihai GODEA a solicitat în Parlament organizarea unei şedinţe speciale a legislativului, şedinţă în care urmau să fie dezbătute problemele cu care se confruntă combatanţii. O altă iniţiativă a PAD ţine de proiectul de lege care prevede acordarea unui statut special voluntarilor care au luptat în Conflictul Armat de pe Nistru.

Sursa: www.padm.md

Mihai Godea s-a întâlnit cu studenţii şi profesorii Colegiului de Transport Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Partidului Acţiunea Democratică