Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Cinismul, singurul răspuns al lui Vlad Filat pentru problemele agricultorilor

|versiune pentru tipar||
PAD / 3 august 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică condamnă cinismul demonstrat de premierul Vlad Filat faţă de protestele agricultorilor şi declaraţiile iresponsabile despre presupuşii “milionari din agricultură”. Prin aceste afirmaţii, milionarul Vladimir Filat a confundat fermierii cu milionarii membri ai cabinetului Filat şi ai guvernării AIE, care, într-adevăr — o duc bine.

Potrivit evaluărilor PAD, confirmate prin declaraţiile din mass-media ale specialiştilor în economie şi ale reprezentanţilor asociaţiilor agricole, situaţia în agricultura Republicii Moldova este dezastruoasă, iar povara fiscală pe care Guvernul vrea să o înăsprească va duce la sărăcie zeci de mii de familii din mediul rural şi va forţa plecarea din ţară a celor, care au mai rămas să practice agricultura în Moldova.

Se cunoaşte că bugetul public administrat de actuala guvernare nu prevede subvenţionarea agriculturii la nivelul necesar, iar seceta şi intemperiile au produs pagube pe care Guvernul nu are capacitatea de a le acoperi. Dar, asta nu înseamnă, că guvernarea trebuie să mimeze reformele în agricultură, să o facă pe spectatorul în condiţiile când satele ard, şi să ia în derâdere şi să jignească cetăţenii, care pe drept sunt numiţi “talpa ţării”.Administrarea proastă a bugetului public nu trebuie să fie acoperită prin declaraţii cinice şi făţarnice, încercând a califica protestele fermierilor drept manevre politice ale “milionarilor”. Situaţia complicată în agricultură, atenţionările din partea societăţii civile, inacţiunile guvernării şi protestele agricultorilor reflectă adevăruri dureroase, care cer soluţii urgente şi nu declaraţii populiste sau manipularea opiniei publice.

Atragem atenţia ca o asemenea politică promovată de către Guvernul Republicii Moldova riscă sa provoace explozii sociale, să submineze securitatea economică a Republicii Moldova, îndepărtându-ne din calea integrării europene.

Partidul Acţiunea Democratică îşi reiterează suportul pentru revendicările agricultorilor şi solicită Guvernului să modifice de urgenţă politica fiscală cu privire la producătorii agricoli şi să ia măsuri eficiente de suport pentru fermierii afectaţi de calamităţile naturale.

Serviciul de presă al PAD
Sursa: www.padm.md

Poziţia Partidului Acţiunea Democratică faţă de Referendumul din 29 iulie 2012 din România Mihai Godea solicită anchetarea organizatorilor contra-protestului violent de la Bălţi