Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Poziţia Partidului Acţiunea Democratică faţă de Referendumul din 29 iulie 2012 din România

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 iulie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică este ferm ataşat principiilor statului de drept şi pledează deschis, inclusiv prin scopurile programatice, pentru aplicarea mecanismelor democraţiei participative şi exercitate în mod nemijlocit (direct).

Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Dreptul suveran al poporului de a decide în privinţa problemelor de interes public deosebit nu poate face obiectul negocierilor şi jocurilor politice, indiferent unde au loc acestea şi care ar fi beneficiile momentului, pentru o parte sau alta.

Referendumul la care sînt chemaţi cetăţenii românii pe data de 29 iulie 2012 este un exerciţiu al democraţiei directe şi participarea la acest proces este nu doar un drept dobândit cu mult greu de generaţiile anterioare, dar şi o datorie cetăţenească sfântă.

Indiferent de locul aflării şi opţiunile politice, cetăţenii români au posibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de a participa la soluţionarea problemelor de importanţă majoră pentru stat şi societate. Neparticiparea la cel mai democratic exerciţiu electoral este echivalentă

cu indiferenţa faţă de situaţia existentă, în asemenea condiţii nu va putea fi determinată opţiunea majoritară a naţiunii şi orice rezultat al referendumului va fi îndoielnic şi neadevărat, va păstra suspiciunile şi va alimenta confruntări pe viitor. Ţara e a oamenilor şi nu alţii trebuie să decidă în locul lor.

Sursa: www.padm.md

PAD şi-a consolidat echipa la Nisporeni Cinismul, singurul răspuns al lui Vlad Filat pentru problemele agricultorilor