Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Viorel Chivriga: Conflictele regionale împiedică dezvoltarea economică în ţările Parteneriatului Estic

|versiune pentru tipar||
PAD / 10 septembrie 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Conflictele regionale sunt principala cauză, care împiedică dezvoltarea economică în ţările Parteneriatului Estic (PE), a subliniat Viorel Chivrigă, vice-preşedintele Partidului Acţiunea Democratică în cadrul unei discurs pe care l-a prezentat vineri la Forumul Economic de la Krynica (Krynica Zdrój), Polonia.

Viorel Chivrigă a mai informat că în statele Parteneriatului Estic există probleme specifice care sunt carateristice majorităţii statelor ex-sovietice, precum slăbiciunea instituţiilor de stat, nerespectarea legislaţiei, concreşterea bussinesului cu politicul, nefinalizarea reformelor politice şi economice, corupţia, birocraţia, traficul de influenţă, concurenţa neloială şi monopolurile, creşterea poverii fiscale şi schimbarea frecventa a regulilor de joc în economie.

Pentru amelioararea situaţiei, vicepreşedintele PAD propune preluarea experienţei statelor din Grupul de la Vişegrad (Cehia, Ungaroa, Polonia şi Slovacia) precum şi o colaborare mai intensă între statele semnatare ale Parteneriatului Estic. Un rol deosebit ar putea să revină transferului de experienţă şi cooperării statelor noastre în crearea unui climat favorabil pentru atragerea investiţilor şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, în finalizarea reformelor politice şi economice, dar şi a separării bussinesului de politic, a precizat Viorel Chivriga.

Sursa: www.padm.md

Mihai Godea la Krynica: Rusia este principalul obstacol în rezolvarea conflictelor din zona Parteneriatului Estic PAD a comemorat atentatele din 11 septembrie 2001