Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD a comemorat atentatele din 11 septembrie 2001

|versiune pentru tipar||
PAD / 11 septembrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Conducerea Partidului Acţiunea Democratică, în frunte cu preşedintele formaţiunii Mihai Godea, au comemorat astăzi, 11 septembrie 2012, tragicele atentate teroriste comise cu 11 ani în urmă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Astfel, Mihai Godea, preşedintele PAD, împreună cu vice preşedinţii Viorel Chivriga, Corneliu Gurin, Natalia Ciobanu şi Secretarul General al Partidului, Eugen Buzgan, au depus flori la ambasada SUA în Republica Moldova.

Delegaţia PAD a fost întâmpinată de către William H. Moser, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, care le-a mulţumit reprezentanţilor Partidului Acţiunea Democratică pentru compasiunea exprimată.

NOI NU AM UITAT!

Ne amintim cu adâncă tristeţe de tragedia de acum 11 ani când ura şi teroarea au marcat istoria umanităţii iar omenirea a încremenit în faţa acelor acte barbarie.

În această zi de tristă comemorare transmitem sincera noastră compasiune familiilor victimelor atentatelor teroriste şi întreg poporului american şi ne reafirmăm convingerea că oriunde în lume purtăm o responsabilitate majoră de a combate orice formă de violenţă, orice discurs al urii şi orice apel la teroare ca armă politică.

Înţelegem aceste realităţi dure cu atât mai bine cu cât cetăţenii moldoveni trăiesc de mai bine de 20 de ani sub spectrul agresiunii militare iar aproape un sfert din populaţia Republicii Moldova este ostatică a unui regim autoproclamat prin forţa armelor şi care îşi păstrează puterea prin teroare, opresiune şi dispreţ total faţă de cele mai elementare drepturi civile — regimul transnistrean.

Suntem alături de victimele terorismului cu atât mai mult cu cât istoria recentă a Moldovei a fost marcată de abuzuri practicate chiar de autorităţile statului, de opresiune politică şi de torturi barbare în beciurile comisariatelor de poliţie în aprilie 2009, iar chiar în aceste zile observăm cu îngrijorare cum forţe politice obscure folosesc violenţa, provocările şi intimidarea pentru a-şi promova opiniile extremiste.

Astăzi, când comemorăm 11 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, ne exprimăm convingerea că doar respectarea cu sfinţenie a drepturilor, libertăţilor şi a demnităţii omului poate asigura un viitor în demnitate, libertate şi prosperitate iar în atingerea acestui deziderat, Statele Unite ale Americii este un partener de încrede al Republicii Moldova.

Mihai Godea
Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică

Sursa: www.padm.md

Viorel Chivriga: Conflictele regionale împiedică dezvoltarea economică în ţările Parteneriatului Estic Mihai Godea: Schimbarea de macaz a guvernării spre Rusia este evidentă şi extrem de periculoasă