Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD impune guvernarea să respecte cetăţenii

|versiune pentru tipar||
PAD / 12 octombrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică apreciază pozitiv decizia de astăzi a Guvernului Republicii Moldova de a-şi recunoaşte greşeala şi de a retrage din procedura legislativă proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, care propunea introducerea abuzivă a unor taxe exorbitante pentru folosirea drumurilor de către automobile neînmatriculate în Republica Moldova (aşa-numita “Lege a vinietei”).

Fiind iniţiatorii şi promotorii acţiunii publice împotriva “vinietelor moldoveneşti”, am adus argumentele şi dovezile despre caracterul arbitrar, nejustificat şi abuziv al deciziei promovate cu rîvnă de Ministerul Finanţelor şi de executivul ţării, am demonstrat cu lux de amănunte că o asemenea decizie va aduce prejudicii cetăţenilor Republicii Moldova din ţară şi de peste hotare, afectînd interesele şi imaginea ţării pe plan internaţional. Constatăm cu satisfacţie, că apelul Partidului Acţiunea Democratică de a face front comun împotriva deciziilor nechibzuite a fost susţinut de organizaţiile diasporei, de societatea civilă, de majoritatea cetăţenilor ţării. Astfel, am demonstrat că atunci cînd nu se ţine cont de voinţa oamenilor, a poporului, orice decizie guvernamentală nu este decît un abuz şi o emanaţie de ambiţii şi nu o necesitate socială iminentă. În situaţia actuală, o guvernare responsabilă ar trebui să evalueze activitatea celor care au promovat deciziile dăunătoare intereselor naţionale şi private, şi să ia deciziile de sancţionare corespunzătoare, pentru a nu admite asemenea abuzuri şi provocări pe viitor.

Cu acest prilej, ţinem să atenţionăm că această mică victorie a noastră a tuturor este doar prima, că urmează să ne mobilizăm şi să acţionăm tot atît de îndîrjit şi în privinţa altor decizii şi acţiuni dăunătoare promovate de actuala guvernare. Şi atenţia de bază în această luptă dreaptă urmează să o concentrăm pe neadmiterea impozitării indirecte şi urmăririi fiscale a remitenţelor cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare. Pentru aceasta, solicităm realizarea practică a celui de al 8-lea angajament asumat de AIE în procesul alegerii Preşedintelui Republicii Moldova.

Urmează şi alte acţiuni de impunere a guvernării să-şi respecte angajamentele asumate, deoarece situaţia ne-a demonstrat, că angajamentele promovate de Partidul Acţiunea Democratică au fost şi sînt în beneficiul cetăţenilor şi al societăţii. Sîntem un partid al oamenilor şi pentru oameni, vom acţiona împreună, în fiecare zi, pentru că Fiecare Zi Contează!

Sursa: www.padm.md

Apel către Congresul Asociaţiilor Diasporei Moldoveneşti din Străinătate PAD l-a comemorat pe fostul primar de Chişinău Nicolae Costin