Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Ideile şi spiritul din echipa AMN se regăsesc în opoziţie faţă de actuala alianţă de guvernare

|versiune pentru tipar||
PAD / 13 noiembrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Reprezentanţii Alianţa Moldova Noastră nu sunt şi nu pot fi la guvernare pentru că nici un membru AMN nu a luptat pentru a legitima regimul oligarhic şi abuzurile actualei guvernări, se specifică într-un manifest lansat astăzi, 13 noiembrie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă, de către mai mulţi lideri AMN, care activează în structurile de conducere ale Partidului Acţiunea Democratică.

Potrivit aceluiaşi document, “ideile şi spiritul din echipa AMN se regăsesc în opoziţie faţă de actuala alianţă de guvernare şi faţă de cinismul cu care partidele din AIE au renunţat la idealurile pentru care am luptat cu toţii.”

Secretarul executiv al PAD, Alexandru Lipcan, deputat în legislativul 2005–2009 din partea AMN, a subliniat că fuzionarea AMN cu PLDM s-a dovedit a fi o preluare de tip raider, prin care PLDM a urmărit eliminarea unui concurent politic important. La scurt timp după această fuzionare membrii AMN au fost marginalizaţi şi excluşi pas cu pas din funcţiile de decizie.

“Mulţi din aceşti oameni de bună credinţa care au fost dezamăgiţi, pleacă nu numai din politică dar chiar şi din Moldova. Lasă în urmă speranţele lor şi îşi caută viitorul lor şi al copiilor lor în altă parte. Iată de ce am considerat necesar să ne adresam public, în această zi.”, a precizat Alexandru Lipcan

Mihai Magdei, ex-ministru al Sănătăţii în guvernul Filat, ex-membru AMN, a insistat asupra faptului că membrii AMN nu pot susţine modul în care este guvernată la moment Republica Moldova. El a descris situaţia dezastruoasa din medicină şi alte servicii sociale şi a explicat că a fost demis din funcţia de vice-ministru al Sănătăţii anume din cauza criticilor dure pe care le-a adus Guvernării. “Este necesar de a termina cu hiperpolitizarea instituţiilor sociale, mai ales celor din medicină şi încetul cu încetul să ne reorientăm şi să lucrăm mai mult pentru populaţie, dar nu pentru propria imagine”

“La fondarea PAD am considerat că Moldova are nevoie de un partid autentic de opoziţie şi ne bucurăm că am câştigat încrederea multor oameni de calitate alături de care am luptat pentru consolidarea democraţiei”, a declarat în acelaşi context Natalia Ciobanu, vicepreşedinte al PAD.

Foştii membri ai AMN, care au aderat la Partidul Acţiunea Democratică au lansat prin apelul făcut public astăzi un îndemn de mobilizare către membrii şi simpatizanţii AMN:

“Oamenii care s-au implicat activ în politică şi au fost dezamăgiţi trebuie să ştie că ei nu sunt singuri şi pot să ni se alăture. Noi nu vrem sa lăsăm ţara pe mana celor înscăunaţi pe principiile algoritmului de împărţire a funcţiilor şi a banilor şi nu o vom face!”

La conferinţa de lansare a manifestului au participat şi au subsemnat la manifest Natalia Ciobanu — vice preşedinte AMN (în prezent Vicepreşedinte al PAD), Mihai Magdei — Membru Consiliului National Politic AMN (în prezent Membru al Biroului Permanent şi Consiliului Naţional Politic al PAD), Alexandru Lipcan, preşedinte OT AMN Ungheni ( în prezent Secretar General Executiv al PAD), Emil Coliban vicepreşedinte al OTAMN Făleşti (Iniţiatorul Organizaţiei Teritoriale Făleşti a PAD) şi Petru Ionel — Vice preşedinte a OT AMN Nisporeni, (în prezent Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Nisporeni a PAD).

Menţionăm că din cadrul structurilor raionale AMN au aderat la PAD grupuri de membri în toate cele 22 de organizaţii teritoriale.

Serviciul de presă al PAD
Sursa: www.padm.md

Mai multe partide din UE şi din regiunea Mării Negre şi-au declarat sprijinul pentru reforme autentice în Republica Moldova Mihai Godea: Cu cât mai transparent va fi mecanismul de finanţare a partidelor, cu atât mai democratic va fi procesul alegerilor