Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mai multe partide din UE şi din regiunea Mării Negre şi-au declarat sprijinul pentru reforme autentice în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PAD / 12 noiembrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, deputatul Mihai Godea a avut mai multe întâlniri cu factori de decizie europeni şi lideri politici din mai multe state din regiune în cadrul Congresului Partidului Liberal Democrat şi Reformator European (eng. ELDR), care se desfăşoară în perioada 8–10 noiembrie la Dublin, Irlanda.

Preşedintele PAD s-a întâlnit cu Graham Watson, preşedintele ELDR şi raportor pentru RM din cadrul Parlamentului European. În cadrul întâlnirii bilaterale au fost abordate subiecte ce ţin de progresele Moldovei în procesul de Integrare Europeană, dinamica şi rezultatele reformelor, dar şi relaţiile dintre guvernare si opoziţie. Preşedintele ELDR s-a interesat şi de atmosfera din cadrul AIE şi de relaţiile între partidele din coaliţia de guvernământ. Mihai Godea a informat oficialul european despre situaţia la subiectele abordate şi a cerut sprijin pentru accelerarea implementării reformelor, precum şi sprijin pentru accelerarea liberalizării vizelor şi semnării acordului de asociere a RM cu Uniunea Europeană. Părţile au convenit şi asupra cadrului de colaborare între PAD şi ELDR.

De asemenea Mihai Godea a avut o discuţie foarte productivă cu preşedintele Parlamentului georgian, David Usupashvili. În cadrul discuţiilor ample au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică din Georgia după schimbarea puterii, reglementarea conflictelor îngheţate, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic şi cooperarea bilaterală între Republica Moldova şi Georgia. De asemenea, au fost abordate şi subiecte ce ţin de colaborarea politică, părţile convenind asupra dezvoltării unui cadru adecvat de cooperare între PAD şi Partidul Republican din Georgia condus de David Usupashvili. Oficialul georgian a reiterat poziţia fermă a Georgiei de integrare euro-atlantică.

O altă consultare importantă a liderului a PAD a fost cu vicepreşedintele Internaţionalei Liberale, Cristian David. Discuţiile s-au axat pe intensificarea cooperării PAD cu partidele din familia liberală, dar şi privind intensificarea cooperării PAD cu PNL România. Părţile au convenit asupra unor întrevederi periodice între reprezentanţii partidelor partenere.

În cadrul congresului de la Dublin programul preşedintelui PAD a mai inclus întâlniri cu mai mulţi europarlamentari, politicieni din România, Polonia, Federaţia Rusă, Italia şi Armenia.

Serviciul de presă al PAD
Sursa: www.padm.md

PAD — Un an de la Constituire Ideile şi spiritul din echipa AMN se regăsesc în opoziţie faţă de actuala alianţă de guvernare