Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD — Un an de la Constituire

|versiune pentru tipar||
PAD / 6 noiembrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Marţi, 6 noembrie 2012 s-a împlinit un an de la Congresul National de Constituire a Partidului Acţiunea Democratică. Biroul Permanent Central, convocat în şedinţă a analizat realizările partidului pe parcursul ultimului an şi a reconfirmat decizia PAD de a coaliza forţele democratice şi proeuropene de opoziţie capabile să realizeze reforme autentice şi să protejeze cetăţenii în faţa abuzurilor şi iresponsabilităţii alianţei de guvernare.

Partidul Acţiunea Democratică este rezultatul mişcării politice pentru o reformă autentică, iniţiată de către Mihai Godea dupa ce a părăsit funcţia de Preşedinte al fracţiunii parlamentare a PLDM, partid pe care l-a fondat şi în cadrul caruia a fost artizanul programului de reforme pe care urma să le implemeteze AIE.

La consolidarea Partidului Acţiunea Democratică s-au aliat, de asemenea, şi alţi oameni activi după ce la rândul lor au renunţat la funcţii şi avantaje administrative nefiind deacord cu faptul că partidele din alianţa de guvernare au renunţat la reforme şi au pierdut 3 ani în lupte pentru funcţii şi avantaje financiare.

În primul an de activitate Partidul Acţiunea Democratică a contribuit major la salvgardarea regimului democratic în Republica Moldova şi la respectarea cetăţeanului. A făcut presiuni asupra PD şi PLDM pentru a nu deturna procesul democratic printr-o alianţă cu PCRM, a contestat şi a blocat procesul anticonstuţional de alegere a Preşedintelui din 16 decembrie şi a obligat liderii alianţei să subscrie la 10 angajamente majore în contextul alegerii preşedinelui Nicolae Timfoti din 16 martie 2012. Ulterior, cele 10 angajamente au fost constant evitate de către liderii AIE dar rămân a fi un reper al opoziţiei democratice şi un standard minim de guvernare responsabilă.

În ultimele luni Partidul Acţiunea Democratică a militat constant pentru drepturile cetăţeanului simplu care se sufocă sub politica de cartel dezvoltată de către AIE. Între altele, liderii Partidului Acţiunea Democratică au presat Guvernul, in baza angajamentelor semnate, să iniţieze crearea unui Minster pentru Diaspora, să reducă preţul vignetei de la 380 de dolari pentru 6 luni la 25 de dolari şi a avertizat opinia publică asupra mişcărilor de cartel din economia Republicii Moldova.

Partidul Acţiunea Democratică a protejat constant statul de drept şi demnitatea cetăţenilor iar în contextul violenţelor orchestrate de către partidele şovine la Bălţi (5 august), preşedintele Partidul Acţiunea Democratică, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a sesizat şi a cerut explicaţii oficiale instituţiilor de ocrotire a normelor de drept pentru lipsa de reacţie promptă. În rezultat cei care au orchestrat violenţele de la Bălţi vor răspunde în cadrul dosarelor penale care le-au fost intentate.

În materie de politică externă Partidul Acţiunea Democratică a fost un loial gardian al suveranităţii şi demnităţii poporului Republicii Moldova în relaţia administrată de către autorităţile centrale cu Federaţia Rusă şi cu regimul nerecunoscut de la Tiraspol. Partidul Acţiunea Democratică a contribuit ca ambasadorul Negruţă să fie rechemat de la Moscova în urma declaraţiilor sale iresponsabile şi a sancţionat public şi prin demersuri oficiale slăbiciunea, incompetenţa şi lipsa de voinţă arătată de către autorităţile de la Chişinău în raport cu partenerii externi.

Desigur nu a fost un uşor iar în acest timp membrii partidului a fost supuşi la presiuni din partea puterii, mulţi şi-au pierdut locurile de munca, unora le-au fost intentate dosare penale, iar liderii partidului au avut constant telefoanele ascultate. Toate aceste realităţi dure ale mediului politic de astăzi au întărit echipa Partidului Acţiunea Democratică în convingerea că luptă de partea bună a baricadei de partea dreptăţii şi demnităţii.

În etapa imediat următoare Partidul Acţiunea Democratică va demara acţiuni ample de coalizare a opoziţiei democratice din Republica Moldova şi împreună cu oamenii de bine de pe întreg teritoriul Republicii Moldova va reforma Guvernarea astfel ca cetăţenii acestui stat să trăiască în demnitate, libertate şi prosperitate aşa cum li s-a promis şi aşa cum merită.

Serviciul de presă al Partidului Acţiunea Democratică
Sursa: www.padm.md

Declaraţia Fracţiunii Partidului Acţiunea Democratică în consiliul raional Sîngerei Mai multe partide din UE şi din regiunea Mării Negre şi-au declarat sprijinul pentru reforme autentice în Republica Moldova