Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Declaraţia Partidului Acţiunea Democratică faţă de pericolul iminent reprezentat de aşa numiţii pacificatori ruşi

|versiune pentru tipar||
PAD / 21 decembrie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică consideră prezenţa aşa numiţilor pacificatori ruşi în zona de securitate din raioanele de est drept o ameninţare directă pentru viaţa cetăţenilor Republicii Moldova şi cere autorităţilor de la Chişinău să demareze de urgenţă demersurile necesare pentru scoaterea contingentelor “pacificatorilor” ruşi de pe teritoriul naţional.

Achitarea de către justiţia rusă a lui Veaceslav Cojuhari, militarul rus care l-a ucis pe Vadim Pisari la 1 ianuarie 2012 pe podul de la Vadul lui Vodă, arată dispreţul Kremlinului faţă de viaţa cetăţenilor moldoveni şi creează un precedent periculos care pune în pericol viaţa oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Constatăm cu tristeţe lipsa de reacţie în acest caz a autorităţilor de la Chişinău. Pretinsele relaţii de prietenie şi colaborare cu Federaţia Rusă au doar miză electorală şi de PR, pe când în spatele uşilor închise aşa zisele negocieri reprezintă de fapt un act e umilire a Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi. Atenţionăm că niciun Guvern şi nicio autoritate naţională nu are mandatul de a ceda dreptul la viaţă al cetăţenilor noştri.

Partidul Acţiunea Democratică consideră că Republica Moldova trebuie să recunoască ocupaţia de facto a raioanelor de est, să denunţe internaţional presiunile şi şantajul la care este supusă de către conducerea Federaţiei Ruse şi să solicite suportul partenerilor externi în faţa unei agresiuni care încalcă deja de 20 de ani normele dreptului internaţional. Mimarea normalităţii în raport cu autorităţile ruse oferă de fapt legitimitate ocupaţiei ruse în stânga Nistrului.

Partidul Acţiunea Democratică cere retragerea de urgenţă a contingentelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi solicită Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti care este garantul suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova să se implice decisiv în acest proces pentru a reda demnitatea firească poporului Republicii Moldova.

Sursa: www.padm.md

Pentru 6 familii din Moldova, Crăciunul a venit mai devreme Partidul Acţiunea Democratică salută învestirea domnului Cristian David în funcţia de Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni