Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Pentru 6 familii din Moldova, Crăciunul a venit mai devreme

|versiune pentru tipar||
PAD / 4 decembrie 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Evenimentul de caritate “Grăbeşte-te să faci un bine” a reuşit să colecteze 12400 de lei, 1200 de dolari, o maşină de spălat şi 5 cutii mari cu jucării şi dulciuri. Toate aceste cadouri vor fi dăruite la 6 familii în care cresc copii cu dizabilităţi.

Seara de caritate a fost organizată luni 3 decembrie 2012 în localul “El Greco” din capitală de către Organizaţia de Femei şi Organizaţia de Tineret a Partidului Acţiunea Democratică.

“Da, pentru 6 familii a venit Crăciunul mai devreme. Noi am decis să marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi aşa cum ştim noi, adică printr-o faptă concretă. Am ajutat măcar câteva persoane şi eu cred că în felul ăsta lucrurile se pot schimba în bine” a subliniat Natalia Ciobanu, preşedintele OF PAD.

La eveniment au participat şi au venit cu daruri aproape o sută de persoane, atât membri PAD cât şi invitaţi din mediul apolitic atraşi de idee. Aproape jumătate dintre participanţi au fost copii care au venit împreună cu părinţii lor pentru a învăţa încă de pe acum bucuria de a fi generos şi responsabilitatea de a oferi celui de lângă tine o mână de ajutor.

La finalul evenimentului în sală a intrat invitatul principal al serii, Moş Crăciun, care a împărţit dulciuri şi cadouri, a ascultat poeziile celor mici iar împrejurul său toţi copiii din sală, beneficiari sau mici donatori, s-au bucurat împreună şi au împărţit frăţeşte tortul oferit de organizatori.

În cadrul serii de caritate şi-au adus contribuţia generoasă şi Zinaida Jioară, preşedintele clubului de fotbal Dacia din capitală care a scos la licitaţie un tricou semnat de întreaga echipă iar banii obţinuţi din licitaţie au fost donaţi în fondul comun destinat celor 6 familii beneficiare.

Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi se celebrează pe întreg mapamondul pe 3 decembrie începând din 1992 când a fost instituită de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Scopul promovării acestei zile a fost încă de la început mobilizarea suportului pentru persoanele cu dizabilităţi şi garantarea pentru aceste persoane a demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării.

Sursa: www.padm.md

PAD va sprijini candidatura lui Cristian David (PNL România) în alegerile pentru Senatul României Declaraţia Partidului Acţiunea Democratică faţă de pericolul iminent reprezentat de aşa numiţii pacificatori ruşi