Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Notă de presă: PAD Consideră îngrijorătoare promisiunile Preşedintelui PD de a scoate Istoria Românilor din programul de învăţământ

|versiune pentru tipar||
PAD / 31 ianuarie 2013
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică califică declaraţiile Preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, lansate la Comrat, cu privire la istoria studiată în şcoli şi cu privire la componenţa etnică a Republicii Moldova, o depăşire clară a atribuţiilor Preşedintelui Parlamentului, precum şi a competenţei profesionale.

În acelaşi timp este îngrijorătoare lipsa de reacţie a Partidului Liberal şi a Partidului Liberal Democrat din Moldova, fapt ce reprezintă, cel puţin, acceptarea tacită a intenţiilor liderului Partidului Democrat.

Considerăm îngrijorătoare şi promisiunile Preşedintelui PD de a scoate Istoria Românilor din programul de învăţământ şi calificăm drept ruşinos modul populist în care liderul PD şi-a modelat discursul politic pentru o parte a comunităţii găgăuze, folosind istoria şi limba poporului ca monedă de schimb.

Remarcăm că opiniile exprimate de Marian Lupu cu diferite ocazii ne amintesc foarte mult de opiniile promovate de PCRM, de Voronin şi de adepţii acestuia şi nu au nimic comun cu adevărul istoric şi nici cu dezbaterea cu bună credinţă a acestui subiect.

Îi recomandăm domnului Marian Lupu să îşi dedice timpul preţios pentru promovarea reformelor, pentru optimizarea activităţi Legislativului şi pentru acelerarea integrării europene, atribuiţii pentru care a primit de la cetăţeni mandatul pe care îl deţine.

Partidul Acţiunea Democratică subliniază că adevărul istoric şi realităţile lingvistice nu pot fi subiecte de PR politic iar dreptul poporului de a-şi cunoaşte istoria şi limba nu poate fi subiect de negociere.

Sursa: www.padm.md

Declaraţie cu privire la impozitarea coletelor neînsoţite PAD se solidarizează cu protestul aleşilor locali