Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: În aceste momente avem nevoie de Preşedintele pe care l-am ales

|versiune pentru tipar||
PAD / 14 februarie 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

“Facem un apel public către Preşedintele Timofti — omul care începând de ieri este de facto politicianul cu cea mai mare putere în stat. Ţara are nevoie de domnia sa, iar prezenţa sa în faţa naţiunii poate să liniştească multe spirite. Este necesar ca dumnealui să se adreseze naţiunii şi să dea asigurări şi garanţii cetăţenilor.” a declarat Mihai Godea în cadrul unui briefing de presă organiza astăzi la Chişinău.

Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică a subliniat că sistemul bancar îşi pierde credibilitatea iar instabilitatea politică poate cauza o catastrofă. În raionale de est lucrurile se înfierbântă iar lipsa unui consens la Chişinău încurajează mişcări extrem de periculoase. Oamenii îşi pierd total încrederea în justiţie, în legi şi în organele de forţă dar haosul şi anarhia va produce şi mai mult rău. “În aceste momente avem nevoie de Preşedintele pe care l-am ales, cel care poate şi are obligaţia să ia orice măsură necesară pentru a asigura statul de drept şi siguranţa cetăţenilor.” a subliniat Mihai Godea.

În acelaşi context Mihai Godea a subliniat că nu va oferi un vot încredere unui nou guvern format în actualul legislativ pentru că practic toate variantele şi-au pierdut legitimitatea.

“Nu scandalul de la «Pădurea domnească» şi nu denunţarea acordului AIE de către Filat au dus la eşecul poveştii de succes Republica Moldova. Răul însă s-a făcut timp de ani de zile. Băieţii aceştea deştepţi care acum se declară şocaţi de partenerii lor de alianţă au ştiut bine, zi de zi, că nu se face nimic bun, că se fură, că proiectele de reforme stau pe rafturi. A fost nevoie de ani de zile de iresponsabiliate pentru ca să ajungem aici.”

“E posibil să iasă peste câteva zile toţi trei (sau patru cum se vehiculează) să zâmbească frumos şi să spună că totul este bine. Fals. Nimic nu este bine, iar cetăţenii ştiu asta demult. Modul în care s-a împărţit puterea şi pârghiile de control între liderii alianţei de guvernare îi face pe toţi complici şi responsabili de eşecul lamentabil pretinsei «schimbări democratice» în Republica Moldova.”

De asemenea, liderul PAD s-a arătat optimist: “Nu piere ţara, piere alianţa. Ţara asta a stat sub imperiul ţarist peste 100 de ani şi o jumătate de secol sub sovietici. Cum a rezistat sub atâtea greutăţi va rezista şi va renaşte şi cum a scăpat de PCRM va scăpa şi de găştile care acum par atotputernice. Din nefericire s-au mai pierdut 4 ani cel puţin şi e păcat de speranţele oamenilor.”

În cadrul aceluiaşi eveniment Mihai Godea a menţionat şi apelul public al PAD către cancelariilor europene în care se solicită să sen facă presiuni asupra liderilor politici de la putere pentru a securiza vectorul pro eropean, fiind singurul lucru preţios din mediul politic local.

“În lipsa acestei direcţii clare Moldova va aluneca fie in sfera de influenţă a Rusiei şi va deveni membrul cel mai docil al uniunii euroasiatice de care s-au dezis până şi Kazahstanul şi Belarusul, fie Moldova se va transforma întrun stat banditesc, pentru că în lipsa unei monitorizări europene nimic nu va sta în faţa acestor lideri iresponsabili, nimic nu îi va opri să îşi impună forţa ca în statele africane. Dacă sub nasul raportorilor europeni îşi permit un aşa comportament, închipuiţi-vă cum se vor comporta dacă nu va mai exista miza europeană.”

Sursa: www.padm.md

PAD: Farit Muhametşin să îşi încheie vizita privată în Republica Moldova şi să îşi ia cu el şi prietenii numeroşi de la Tiraspol şi Chişinău! Mihai Godea: Anchetă parlamentară pentru CNA, dosare penale pentru demnitarii din interceptările difuzate presei şi reactivarea dosarelor guvernării PCRM