Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea a avut discuţii cu Preşedintele Timofti şi ambasadorul UE Dirk Shuebel

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 februarie 2013
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea s-a întâlnit în seara zilei de ieri cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi cu ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Shuebel. Discuţiile cu cei doi demnitari au vizat posibilităţile reale de deblocare a crizei politice, importanţa vectorului european al Republicii Moldova şi pericolul reprezentat de blocajul instituţional şi politic la care asistăm.

Preşedintele Timofti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de actuala criză politică şi a dat asigurări că depune eforturi conjugate pentru depăşirea acesteia. Mihai Godea a solicitat şefului statului să intervină pentru crearea unui cadru de dialog între partidele parlamentare în vederea identificării unei soluţii politice a crizei prelungite de putere.

În cadrul discuţiei cu ambasadorul Dirk Shuebel, preşedintele PAD a prezentat obiectivul general al moţiunii de cenzură pe care a iniţiat-o recent împotriva guvernului: Deblocarea crizei politice şi forţarea partidelor parlamentare spre asumarea clară a responsabilităţii.

Mihai Godea şi Dirk Shuebel au avut un schimb de păreri despre situaţia politică din ţară şi posibilele evoluţii pe scena politică din Republica Moldova. Preşedintele PAD şi-a exprimat speranţa că vectorul proeuropean al Republicii Moldova va rămâne stabil şi se va consolida.

Liderul PAD a explicat că partidele politice se află blocate pe baricade, într-un razboi al declaraţiilor şi al acuzaţiilor. În aceste condiţii, criza politică de mai bine de două luni blochează aproape în totalitate activitatea Parlamentului şi a Guvernului provocând, inclusiv, amânarea negocierilor cu FMI. În condiţiile în care nu mai există o majoritate în Parlament, orice proiect de reformă este blocat iar voturile oportuniste alături de PCRM au creat situaţia periculoasă în care toate partidele parlamentare nu îşi asumă nici puterea nici opoziţia.

Numai o acţiune politică hotărâtă din partea unui partid care nu este dependent de interesele de la guvernare sau din opoziţia comunistă poate readuce politicienii la responsabilitate, impunând o agendă politică clară.

Partidele din legislativ au obligaţia de a se situa fie în opoziţie, susţinând moţiunea de cenzură fie să recunoască că îşi asumă actul guvernării şi iniţiază un dialog constructiv.

Sursa: www.padm.md

Proiectul Moţiunii de Cenzură a ajuns la Parlament Partidul Acţiunea Democratică a comemorat 21 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru