Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD sărbătoreşte 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 martie 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică sărbătoreşte astăzi, 27 martie, 95 ani de la unirea Basarabiei cu România. La ora 9 dimineaţa, în Chişinău, preşedintele PAD, Mihai Godea, împreună cu colegii săi, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe parcursul zilei, PAD va marca evenimentul şi în alte localităţi din republică.

La Vama de la Leuşeni a fost “construit” Podul Baloanelor de Săpun

Mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Acţiunea Democratică au celebrat ziua de 27 martie la punctul vamal Leuşeni-Albiţa prin două evenimente speciale: “Podul baloanelor de săpun” şi “Flori pentru Europa”.

În semn de protest faţă de promisiunile nerealizate ale guvernării care a venit la putere pe baza entuziasmului unionist şi pro-european, tinerii din OT PAD au “construit” un pod de baloane de săpun la bariera punctului vamal Leuşeni.

“Această acţiune are loc aici pentru că, din păcate, astăzi, în plină guvernare pretins pro europeană, acesta este cel apropiat punct, atât de România, cât şi de Uniunea Europeană, până unde pot ajunge majoritatea cetăţenilor noştri”, a precizat în cadrul evenimentului Marcela Friptu, vicepreşedinte OT PAD, organizator al evenimentului.

“La mai mult de două decenii de la Podurile de Flori, astăzi suntem şi mai departe de idealurile naţionale şi de aspiraţiile noastre europene. Acordurile cu Uniunea Europeană au fost amânate, toate proiectele de infrastructură susţinute generos de Statul Român au fost tergiversate de partea moldovenească, iar în acest timp, politicienii aflaţi la guvernare au semnat doar promisiuni şi declaraţii frumoase”, a subliniat Cocieri Sergiu, membru al biroului executiv OT PAD.

“Astăzi, 27 martie, celebrăm Ziua Unirii Basarabiei cu România şi reafirmăm convingerea noastră că Republica Moldova este partea Europei de care stă separată doar din cauza politicienilor iresponsabili care au condus-o”, a completat la rândul său Mihaela Popescu. “Cu atât mai mult ne amintim astăzi de adevăraţii oameni de stat de la 1918, care au lăsat deoparte orice miză personală sau politică pentru binele poporului pe care îl reprezentau în Sfatul Ţării”, a adăugat Mihaela.

În acelaşi context, tinerii din PAD au dăruit flori fiecărui şofer care urma să treacă frontiera de stat către România.

“Am transmis flori şi gânduri bune celor de pe celălalt mal al Prutului, la fel cum au făcut-o atâtea generaţii în ultimii 200 de ani. Sentimentele noastre rămân la fel, dar aşteptăm un nou lider care să construiască Poduri peste Prut prin acţiuni concrete, nu prin declaraţii”, a subliniat Alina Purice, unul din membrii OT PAD.

Remintim că Partidul Acţiunea Democratică a sărbătorit astăzi, 27 martie, 95 ani de la Unirea Basarabiei cu România. La ora 9 dimineaţa, în Chişinău, preşedintele PAD, Mihai Godea, împreună cu colegii săi, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De asemenea, pe parcursul zilei, mebrii PAD au marcat în mod similar evenimentul şi în alte localităţi din republică.

Sursa: www.padm.md

Şcoala Tinerilor Şefi şi Raideri şi-a lansat programul de studiu Mihai Godea: Nu voi sprijini un Guvern care reprezintă forţele politice implicate în scandalurile de corupţie