Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Federaţia Rusă sărbătoreşte la Chişinău victoria împotriva vectorului european în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PAD / 9 mai 2013
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică regretă lipsa de coloană vertebrală a autorităţilor Republicii Moldova care au permis celebrarea zilei de 9 Mai într-un stil profund imperialist rusesc care vine să umilească poporul nostru la el acasă în această perioadă şi aşa extrem de dificilă prin care trece.

Implicarea directă şi agresivă a statului rus în organizarea manifestaţiilor din centrul capitalei, prezenţa la Chişinău a lui Dmitri Rogozin precum şi conţinutul profund naţionalist rusesc al programului, aşa-zis cultural, din PMAN, aminteşte mai degrabă de Ziua Ocupaţiei.

Constatăm, de asemenea, şi lipsa de demnitate a demnitarului rus Dmitri Rogozin care se strecoară la Chişinău, alimentând intenţionat tensiunile din Republica Moldova, care trece şi aşa prin cea mai grea criză instituţională şi politică de la obţinerea Independenţei.

Ziua de 9 Mai are profunde semnificaţii istorice dar toate aceste semnificaţii se leagă de reconciliere, de toleranţă şi de comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Iată de ce, afirmarea în acest context a supremaţiei unui popor, a unui regim şi folosirea tragediilor de acum 70 de ani pentru o propagandă agresivă, nu face decât să jignească memoria victimelor, indiferent care a fost regimul care le-a ucis.

Trebuie subliniat în acelaşi context că Ziua Europei, care este tradiţional sărbătorită pe 9 Mai, este total desconsiderată anul acesta la Chişinău, iar parcursul european al Republicii Moldova este pus sub semnul întrebării după ultimele derapaje antidemocratice.

Singura concluzie firească a celor expuse este că Federaţia Rusă sărbătoreşte astăzi la Chişinău victoria strategică împotriva vectorului european pe teritoriul Republicii Moldova, având deplina colaborare şi vasalitate a celor care se autointitulează demnitari în statul Republica Moldova.

Credem cu tărie că poporul nostru nu este reprezentat de către această clasă politică lipsită de coloană vertebrală, iar ziua aceasta de umilinţă va fi ţinută minte şi va fi răsplătită pe măsură politicienilor care au capitulat ruşinos astăzi, 9 Mai 2013.

Sursa: www.padm.md

Ziua Drapelului, sărbătorită de tinerii PAD Mihai Godea: “A venit vremea ca poporul să aibă singur grijă de el şi noi îl vom ajuta!”