Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: “A venit vremea ca poporul să aibă singur grijă de el şi noi îl vom ajuta!”

|versiune pentru tipar||
PAD / 11 mai 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

“Poporul Republicii Moldova nu mai are conducători legitimi. Vom face toate eforturile posibile pentru a scăpa ţara de gaşca asta de politicieni lipsiţi de coloană vertebrală şi de bun simţ. Singura formă democratică, finală şi irevocabilă sunt alegerile anticipate!”

Această declaraţie a fost făcută de către Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, în cadrul unui briefing de presă, care a avut loc sâmbătă, 11 mai curent.

Potrivit lui Mihai Godea, cei care pe termen scurt deţin puterea, sunt nişte escroci care s-au cocoţat în fruntea statului fără niciun interes şi fără nicio intenţie de a-şi proteja cetăţenii, nici împotriva pericolului extern, nici împotriva abuzurilor interne.

În acest context, liderul PAD a explicat că alegerile anticipate nu ar aduce o situaţie mai gravă decât există în prezent. “Majoritatea subordonată lui Putin, majoritatea parlamentară antieuropeană, deţine în Parlament 68 mandate. Ce altceva decât majoritate antieuropeană este o alianţă făţişă PCRM-PLDM? Ce altceva vor camarazii lui Mişin, decât integrarea euro-asiatică? Despre ce vorbesc cei din grupul Dodon?”, subliniază Mihai Godea.

Potrivit lui, “atâta vreme cât Rogozin vine neinvitat la Chişinău şi la Tiraspol şi ne dă ordine, când în Piaţa în care ne-am recuperat limba, istoria şi independenţa se cântă acum melodii sovietice de război, nu mai sunt motive pentru a încerca să evităm anticipatele. Când în Parlament avem majoritate antieuropeană, ce pericol mai mare ne paşte? Ce vector european şi ce guvernare proeuropeană mai pot fi salvate, menţinând gaşca asta de laşi şi de escroci la putere?”

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PAD s-a arătat profund dezamăgit de faptul că preşedintele ţării, NicolaeTimofti a aprobat mare parte din legile votate de noua majoritate parlamentară Comunist-Liberal-Democrată.

Potrivit lui, pe fundalul acestei noi coaliţii parlamentare, “decizia domnului Timofti dă lovitura de graţie guvernării proeuropene”.

“Eu personal nu regret votul acordat în anul 2012 domnului Timofti. Regret, însă, că s-a lăsat călcat în picioare şi a lăsat să fie umilit poporul pe care îl conduce!

NU regret că am pornit cu Vladimir Filat, cu Iurie Leancă, cu Alexandru Tănase, cu Vitalie Nagacevschi şi cu mulţi alţii, să schimbăm Moldova în 2007.

Regret, însă, că Vlad Filat a ajuns să fie aliatul lui Voronin şi vasalul lui Putin, după ce, timp de doi ani, a încercat să devină ca aceste două personaje.

Că Iurie Leancă, premier şi ministru de externe, nu şi-a găsit suficient curaj să spună joi că nu putem sărbători Ziua Victoriei, pentru că centrul capitalei ne-a fost ocupat obraznic de Federaţia Rusă, din nou, în anul de graţie 2013.

Că atâţia foşti colegi s-au ascuns la Memorialul Eternitatea, pretinzând că sunt demnitarii acestui stat, în vreme ce în centrul Chişinăului viceprim-ministrul Rusiei conducea parada oficială!

Toate aceste săptămâni am vorbit cu oameni din aproape toate raioanele Republicii Moldova. Am colindat practic ţara. Moldova este gata să meargă mai departe. Nu înapoi spre comunism, nu spre fantoma URSS-ului. Iar următoarele alegeri o vor demonstra. Până atunci, vom folosi tot sprijinul de care dispunem, intern şi extern, pentru a mobiliza cetăţenii să îşi apere drepturile în faţa unor autorităţi corupte, incompetente şi lacome. A venit vremea ca poporul să aibă singur grijă de el şi noi îl vom ajuta”, a declarat Mihai Godea în încheierea discursului său.

Sursa: www.padm.md

Federaţia Rusă sărbătoreşte la Chişinău victoria împotriva vectorului european în Republica Moldova Mihai Godea, a contestat la Curtea Constituţională abrogarea sistemului electoral mixt şi modificările la legislaţia electorală, votate la 3 mai de PLDM-PCRM