Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Fotografie-omagiu şi flori în meoria victimelor deportărilor din 6 iulie 1949

|versiune pentru tipar||
PAD / 6 iulie 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea, Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, împreună cu mai mulţi colegi din PAD au depus astăzi flori la Piatra comemorativă din scuarul Gării Feroviare, în memoria victimelor celui mai mare val de deportări din 6 iulie 1949.

De asemenea, tinerii PAD au venit cu o fotografie-omagiu, o compoziţie grafică de cca 2m pătraţi, însoţită de mesajul “6 iulie 1949 — ziua care a îndoliat Basarabia. Noi nu uităm de cel mai mare val de deportăti, denumit şi «Operaţiunea Sud», care a dus de acasă şi a ucis mii de patrioţi ai neamului. Condamnăm crimele comunismului şi cinstim memoria celor care au fost răpuşi de acest odios regim”.

Pe această compoziţie grafică au subsemnat mai mulţi participanţi la eveniment, printre care şi lideri politici, precum Mihai Godea, Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, iar la final a fost dăruită Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Republica Moldova.

Sursa: www.padm.md

PAD comemorează victimele ocupaţiei sovietice din 28 iunie 1940 PAD va demara “Revoluţa de catifea” în sistemul educaţional