Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD despre Zilele Diasporei propuse de către Premierul Iurie Leancă

|versiune pentru tipar||
PAD / 28 august 2013
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică atenţionează premierul Iurie Leancă să nu urmeze acelaşi traseu de PR superficial pe care l-a urmat predecesorul său. Recenta iniţiativă anunţată pompos de a organiza Zilele Diasporei este superficială şi lipsită de substanţă.

PAD apreciază iniţiativele cultural-recreative dar subliniază că acestea trebuie să constituie încununarea unui proces serios de reforme profunde şi de beneficii reale pentru cetăţeni nu să înlocuiască aceste rezultate.

În condiţiile în care cetăţenilor moldoveni de peste hotare li se impun taxe suplimentare precum vigneta, banii lor sunt ameninţaţi de taxarea indirectă iar protecţia consulară este aproape de zero, organizarea Zilelor Diasporei este mai degrabă procedeu de PR ieftin decât iniţiativă serioasă.

Amintim premierului Leancă că alte aşteptări au fost exprimate de comunităţile din diasporă chiar şi la ultimul congres convocat la Chişinău. Aceste aşteptări includ crearea unui Minister al Diasporei, facilitarea reîntoarcerii în ţară, garantarea faptului că banii câştigaţi cu greu peste hotare nu vor fi impozitaţi abuziv şi în Republica Moldova.

Subliniem că promisiunea de a crea un Minister al Diasporei face parte din 10 angajamente la care a subsemnat preşedintele PLDM şi sperăm că măcar actualul premier va îndeplini aceste angajamente asumate public de mai bine de un an.

În concluzia celor expuse mai sus, Partidul Acţiunea Democratică îndemnă Guvernul să se concentreze pe rezolvarea problemelor stringente ale Diasporei şi să programeze acţiunile de PR în perioade mai puţin dramatice pentru cetăţeni Republicii Moldova din ţară sau de peste hotare.

Sursa: www.padm.md

PAD sărbătoreşte astăzi Ziua Independenţei Mihai Godea pentru presa bucureşteană: Republica Moldova îşi poate recupera proprietăţile din Transnistria şi poate scăpa de datoriile Tiraspolului