Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

M.Godea: Timpul opoziţiei sperietoare a trecut!

|versiune pentru tipar||
PAD / 22 octombrie 2013
Partidul Acţiunea Democratică

Dragi colegi,

Situaţia ar fi amuzantă dacă nu ar fi atât de tristă. De fapt, în aceste zile se reconfirma faptul ca această criză economică şi politică prin care trece Republica Moldova este în esenţă o criză morală.

La o Guvernare coruptă şi ineficientă, iată că s-a găsit şi o opoziţie pe măsură. Ambele grupări sunt în stare să ardă ţara pentru câteva voturi în plus şi doar de dragul PR-ului politic. Dacă prima moţiune de cenzură era de înţeles, a doua este deja ridicolă.

Insistenţa PCRM de a bloca activitatea Parlamentului seamănă cu agresivitatea adolescenţilor care îşi scrijelesc numele cu briceagul pe monumente istorice. Şi unii şi ceilalţi caută cu disperare atenţie.

Domnilor colegi din PCRM, daţi-mi voie să vă amintesc: sunt mai multe moduri prin care un partid poate intra în istorie. Iar modul pe care l-ati ales nu este unul care nu vă face onoare.

Dar mai este încă un aspect dubios legat de scandalurile politice pe care le intreţine cu orice preţ PCRM şi eu cred că trebuie menţionat, măcar pentru unii colegi din PCRM.

La prima vedere Actiunile cel putin iresponsabile pe care le desfăşoară PCRM exact inaintea summitului de la Vilnius şi în paralel cu presiunile venite din partea Kremlinului, sunt manevre disperate prin care acest partid antieuropean încearcă să blocheze drumul european al Republicii Moldova.

Tot la prima vedere, opoziţia comunistă face acte disperate pentru a debarca o guvernare pe care vrea să o distrugă cu orice preţ.

Dar asta doar la prima vedere.

Nu ştiu câţi colegi din PCRM obervă, nu ştiu câţi deputaţi din PCRM înţeleg, dar opoziţia comunistă joaca rolul sperietoarei şi îl joacă bine. Toboşarii lor, costumele şi sloganele lor agresive contribuie din plin la jucarea acestui rol. Dar această sperietoare nu este menită să sperie guvernarea. Nu domnilor. Această sperietoare este pusă în aplicare pentru cetăţenii noştri de bună credinţă şi pentru partenerii europeni ai Republicii Moldova.

Prin aceste acţiuni agresive şi anarhiste, domnul Voronin şi asociaţii săi oferă cea mai bună acoperire la hoţiile pe care le face Guvernarea.

PCRM oferă cea mai uşoară scuză şi cel mai bun pretext pentru a nu răspunde la întrebările serioase venite din partea ambasadorilor europeni. Dezbaterea nu se poarta la modul serios despre actele de mare corupţie din acest stat, nu se poarta pe marginea efcienţei reale a reformelor şi în acest fel cetaţenii nu vor avea niciodată şansa să judece acest proces la justa valoare.

Cetăţenii noştri sunt împinşi să aleagă între clovnii de la guvernare care le servesc slogane europene şi clovnii gălăgioşi din opoziţia comunistă care fluieră, bat din picioare şi ameninţă să ia cu asalt, fizic, guvernarea.

În acelaşi timp, majoritatea parlamentară de la guvernare iniţiază modificări ale regulamentului Parlamentului prin care, chipurile, opresc agresiunea comunistă şi de facto se asigură ca cei de la putere vor fi deranjaţi şi mai puţin din procesul lor serios de îmbogaţire.

Dragi colegi,

Pentru a scoate Republica Moldova din mlaştina în care se află nu este de ajuns să sperăm la o nouă guvernare, mai bună, mai cinstită, mai eficientă.

Republica Moldova are nevoie în primul rând de o nouă opoziţie. Autentică. O opoziţie care să canalizeze nemulţumirea legitimă a cetăţenilor spre un scop nobil şi util, care să preseze guvernarea să facă reforme autentice. O opoziţie care să ridice nivelul dezbaterii publice şi să provoace astfel greutăţi reale guvernării.

Timpul opoziţiei sperietoare a trecut, domnilor. Timpul fantomelor bolşevice şi anarhiste a trecut. Cu cât inţelegeţi mai repede, cu atât mai bine pentru cetăţeni şi pentru atmosfera din această republică şi aşa chinuită de sărăcie, corupţie, separatism şi imperialism velicorus.

Vă mulţumesc.

Sursa: www.padm.md

M.Godea: NU voi permite guvernului Leancă să se ascundă în spatele moţiunii de cenzură! M. Godea: Mitingul din 3 noiembrie nu are nici o legătură cu Integrarea Europeană