Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

M. Godea: Mitingul din 3 noiembrie nu are nici o legătură cu Integrarea Europeană

|versiune pentru tipar||
PAD / 31 octombrie 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

“Nu vom fi complici la presiunile făcute în teritoriu, de către actuala guvernare asupra oamenilor. Cetatenii nostri au dreptul fundamental la demnitate, la libertate de constiinţă şi la libera exprimare. Au dreptul elementar de a nu fi fortaţi sa iasă în centrul capitalei cand acasă le e greu, frig si foame.” a declarat liderul PAD Mihai Godea în cadrul unui briefing de presă organizat astăzi la Chişinău.

Partidul Actiunea Democratica a fost, este şi va fi un partid pro european. Tocmai în spiritul valorilor europene pe care le susţinem necondiţionat, refuzăm să participăm la această mascaradă. Ceea ce se planifică pentru 3 noiembrie nu are nici o legatură cu Integrarea Europeană. A subliniat preşedintele PAD.

“Informaţiile parvenite din teritoriu sunt cel putin tulburătoare. Oamenii sunt intimidaţi, angajaţii bugetari sunt impuşi de şefi să participe, se fac liste pentru verificarea prezenţei.

Se pregăteşte deci un miting naţional care să aplaude politica de stat, cu oameni intimidaţi, aduşi în stradă organizat de structurile guvernamentale, cu slogane şi recuzita gata pregătită în capitală. O astfel de manifestaţie ne apropie de fosta URSS sau de actualul regim din Coreea de Nord, dar cu siguranţă nu ne apropie de Uniunea Europeană.” A precizat Mihai Godea.

“Guvernarea Republicii Moldova nu are ce arata la Vilnius. Nici reforme realizate, nici dosare de corup’ie serioase, nici m[car explicaţii asupra modului în care s-au topit fondurile europene în buzunarele prietenilor de pe lângă guvern.Şi atunci ultimul lor argument, cel mai trist şi mai penibil, este de scoate oamenii în stradă. Guvernanţii să ţină speech-uri, oamenii să aplaude, să strige slogane şi să fluture steaguri. Este dacă vreţi un şantaj emoţional.” a explicat liderul PAD.

În finalul mesajului său, Mihai Godea a avertizat toţi şefii din structurile de stat care sunt implicaţi în şantajarea bugetarilor pentru a participa la mitingul din 3 noiembrie, că vor fi traşi la răspundere şi vor fi lăsaţi ca ţapi ispăşitori de către şefii lor de la Chişinău.

“Vom oferi suport juridic confidential oricarui angajat bugetar care va fi persecutat la muncă pentru că nu s-a prezentat la miting. Vom face eforturile necesare pentru a aduce în instanţa pe toţi care îşi vor folosi abuziv funcţia şi puterea administrativă pentru a organiza acest miting sovietic din 3 noiembrie 2013 de la Chişinău.” a avertizat Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

M.Godea: Timpul opoziţiei sperietoare a trecut! Mihai Godea: Dosarul Moldovei la Vilnius va consta în fotografii de la miting şi înregistările discursurilor