Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

M. GODEA: După Vilnius începe sfârşitul liderilor corupţi de la guvernare!

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 noiembrie 2013 | 
Partidul Acţiunea Democratică

“Parafarea Acordului de Asociere la Vilnius, este începutul sfârşitului pentru liderii politici corupti de la guvernare care au parazitat pe această idee” a declarat liderul Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la Chişinău.

“Implementarea Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător nu va mai ţine de discursuri politice şi slogane dar vor fi impuse de către partenerii europeni reforme autentice care vor lovi direct în interesele celor de la guvernare: eliminarea monopolurilor, eliminarea corupţiei, depolitizarea structurilor de drept şi de control” a precizat liderul PAD.

Mihai Godea a avertizat că liderii de la guvernare înţeleg că semnarea acestor acorduri şi confirmarea rigorilor europene înseamnă dispariţia lor din politică, din afaceri şi din ţară.

“Iată de ce, am cele mai serioase îndoieli că liderii politici corupţi aflaţi la putere vor dori cu adevărat să ducă la bun sfârşit aceste negocieri. Este cunoscut şi aşteptat ca după Vilnius să reînceapă războiul din Coaliţie. Este evident că ambele tabere se pregătesc, cu dosare, cu scandaluri la pachet, cu tot tacâmul. Este de aşteptat ca o vor ţine în scandaluri ca pe urmă, înainte de alegeri să ne promită semnarea Acordului de Asociere undeva în 2015, şantajându-ne cu această oportunitate pentru a le mai oferi încă odată votul. Vor încerca dar asta nu înseamnă ca le va merge!” a subliniat preşedintele PAD.

“Avem un an unic în care putem forţa curăţarea clasei politice, cu suportul deplin şi foarte apropiat al Uniunea Europeane. Partenerii internaţionali vor susţine reformele punctual şi mai ales le vor monitoriza.

Avem şansa unica de a consolida societatea, într-adevăr, dar nu pentru a acoperi cu aplauze sărăcia şi corupţia din ţară, ci pentru a sancţiona dur derapajele guvernării, pentru a identifica şi a împinge spre guvernare lideri noi, oameni necompromişi.

Dupa Vilnius trebuie, este urgent, este vital să scuturăm din temelii clasa politică şi să facem curăţenie generală!” a concluzionat preşedintele PAD, Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

Mihai Godea: Dosarul Moldovei la Vilnius va consta în fotografii de la miting şi înregistările discursurilor Mihai GODEA: La mulţi ani! E timpul colindelor şi e timpul să ne schimbăm calendarele