Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAS

Marşul “Taci şi mănâncă”

|versiune pentru tipar||
PAS / 1 iunie 2017
Partidul Acţiune şi Solidaritate

Copii au dreptul la fericire, la joacă, la educaţie de calitate şi la o viaţă sănătoasă. De Ziua Internaţională a Copiilor, PAS sărbătoreşte copilăria şi cere respectarea drepturilor copiilor, inclusiv asigurarea unei alimentaţii sănătoase în instituţiile de învăţământ.

Astăzi, 1 iunie 2017, Organizaţia de Femei a PAS şi PAS Youth au organizat un marş sub genericul “Taci şi mănâncă”, împotriva inacţiunii statului în ceea ce priveşte asigurarea unei alimentaţii de calitate şi tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

Marşul “Taci şi mănâncă” a început la ora 10:00 în faţa magazinului UNIC. Cei aproximativ 60 de participanţi la eveniment au mers spre Guvern, unde au depus o petiţie cu următoarele solicitări:

  1. Asigurarea transparenţei în dosarul intentat de CNA cu privire la trucarea licitaţiilor de achiziţii de alimente pentru grădiniţele din Chişinău.
  2. Amendarea legislaţiei în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinţilor de a monitoriza calitatea alimentaţiei din instituţiile de învăţământ.
  3. Creşterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.
  4. Creşterea în mod corespunzător a normelor financiare alocate pentru organizarea alimentaţiei copiilor şi elevilor.

Totodată, informăm că PAS îşi rezervă dreptul de a organiza o campanie naţională de colectare de semnături în cazul în care nu vor fi implementate revendicările.

Sursa: unpaspentru.md

Când tu protestezi, lor le este frică Bugetul de stat ar putea încasa peste 30 de milioane de lei, dacă Comisia Electorală Centrală ar respecta cadrul normativ