Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAS

Cetăţeanul Dodon Igor — trădător de ţară

|versiune pentru tipar||
PAS / 27 august 2017
Partidul Acţiune şi Solidaritate

Dragi cetăţeni,

Astăzi sărbătorim Ziua Independenţei Republicii Moldova. Independenţa înseamnă, în primul rând, libertatea de a-ţi făuri propriul destin şi responsabilitatea pentru acesta. Independenţa înseamnă când ai un vis pentru ţara ta şi ai dreptul şi libertatea de a munci pentru realizarea lui. Independenţa mai înseamnă şi demnitate, curaj, muncă onestă şi bun-simţ. Din păcate, astăzi ţara noastră nu este independentă — nici de sărăcie, nici de corupţie, nici de dictatură şi frică, nici de suprimarea cuvântului şi nici de interesele Kremlinului.

Astăzi Republica Moldova se află în cea mai grea perioadă a existenţei sale de la declararea Independenţei încoace. Niciodată în cei 26 de ani, de când Parlamentul a adoptat actul de Independenţă, cetăţenii ţării noastre nu au trăit mai prost, nu s-au simţit mai sărăciţi, nedreptăţiţi şi jefuiţi de cei care îi guvernează. În fiecare zi, sute de oameni îşi lasă casele părinteşti, îşi iau copiii şi fug de această guvernare nedreaptă. Ţara rămâne fără oameni, iar speranţele că lucrurile se pot îndrepta devin tot mai mici pe zi ce trece. Independenţa înseamnă altceva decât ce au făcut guvernanţii din această ţară. Din păcate, anume din cauza lor, astăzi vorbim despre independenţa Republicii Moldova nu cu bucurie şi speranţă, aşa cum ar trebui, dar cu mâhnire.

După ce au furat şi au sărăcit lumea, guvernanţii noştri au început să vândă ţara pe bucăţi.

Nu mai poate fi negat un lucru evident: Igor Dodon, care a obţinut funcţia de Preşedinte prin fraudă electorală şi cu sprijinul patronului său, Vlad Plahotniuc, acţionează împotriva intereselor Republicii Moldova, acţionează în interesul unui stat străin, subminând în mod deschis şi făţiş Independenţa ţării. E de datoria noastră să condamnăm şi să oprim acţiunile de trădare ale cetăţeanului Dodon Igor împotriva statului Republicii Moldova şi a cetăţenilor.

Îl declarăm pe Dodon Igor TRĂDĂTOR DE ŢARĂ, din următoarele motive:

În concluzie, cetăţeanul Dodon Igor, folosind funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, obţinută prin fraudă şi manipulare, pune în pericol independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetăţenilor acestei ţări. Astăzi, de Ziua Independenţei, noi, cetăţenii Republicii Moldova, oameni liberi şi cu dragoste de ţară, îl declarăm pe Dodon Igor TRĂDĂTOR DE ŢARĂ! Un trădător de ţară nu poate avea dreptul să reprezinte interesele oamenilor şi trebuie să răspundă pentru toate acţiunile sale îndreptate împotriva statului şi a cetăţenilor.

În acest context, cerem ca Procurorul General al Republicii Moldova să iniţieze o anchetă cu privire la acţiunile de subminare a statului de către cetăţeanul Dodon Igor, iar Parlamentul să decidă punerea sub acuzare a acestuia pentru infracţiunea de Trădare de Patrie. În zilele următoare vom depune o plângere penală oficială pe numele acestuia.

Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi asumă să lupte în continuare împotriva oportuniştilor care îşi vând ţara pentru a obţine beneficii personale. PAS va depune toate eforturile pentru ca la guvernarea viitoare să vină oameni corecţi, oneşti, care să muncească în interes naţional şi pentru bunăstarea cetăţenilor.

Sursa: unpaspentru.md

Legea cetăţeniei “prin investiţie” pune în pericol securitatea statului şi siguranţa cetăţenilor Denunţ împotriva lui Igor Dodon