Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAS

Fără să-l audieze, Procuratura l-a declarat nevinovat de uzurparea puterii de stat pe Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PAS / 16 noiembrie 2017
Partidul Acţiune şi Solidaritate

Ieri, 15 noiembrie 2017, Procuratura Republicii Moldova a informat PAS despre refuzul în pornirea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru uzurparea puterii de stat.

În procesul examinării denunţului PAS, Procuratura i-a audiat pe Candu, Filip, Ghileţchi, Ivanov şi Zagorodnîi. După cum se poate observa, aceste persoane sunt fie rude cu Plahotniuc, fie sunt în relaţii de subordonare pe linie politică, prin urmare era clar, din start, că nu puteau să dea declaraţii care ar fi în defavoarea conducătorului lor.

În schimb, procuratura nu a audiat nicio persoană care, de-a lungul timpului, fie a făcut declaraţii, fie a prezentat probe cu privire la uzurparea puterii de către Vladimir Plahotniuc.

Mai mult decât atât, procuratura nu s-a încumetat nici măcar să-l audieze pe Plahotniuc cu privire la faptele care i se incriminează, probabil, din frică faţă de uzurpator.

În cadrul unui flashmob organizat astăzi, 16 noiembrie, în faţa Procuraturii Generale, PAS a prezentat înregistrarea audio a discuţiei dintre mâna dreaptă a lui Plahotniuc — Serghei Iaralov — şi puşcăriabilul Veaceslav Platon, din care rezultă foarte clar că puterea de stat a fost acaparată de Plahotniuc în mod ilegal.

Din această înregistrare, rezultă clar câteva lucruri:

  1. Plahotniuc mituia judecătorii pentru soluţionarea dosarelor.
  2. Toţi primarii au dosare penale, de aceea aderă la Partidul Democrat.
  3. Scopul lui Plahotniuc este de a obţine 61–67 de mandate, ca după aceea să nu mai fie nevoie de negocieri cu alţi actori politici.

Sunt nişte destăinuiri pe care le-a auzit toată ţara, însă procuratura le ignoră cu desăvârşire.

Partidul Acţiune şi Solidaritate analizează posibilitatea contestării ordonanţei prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Vladimir Plahotniuc.

Sursa: unpaspentru.md

Presiunea publică pe Ministerul Educaţiei trebuie să continue: vrem acţiuni, nu promisiuni! PAS — împreună spunem NU violenţei faţă de femei!