Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Partidul Conservator cere partidelor de centru-dreapta, care au intrat în Parlament, să boicoteze alegerea şefului statului

|versiune pentru tipar||
PC / 28 aprilie 2009
Partidul Conservator

În caz că vreun parlamentar din cadrul acestor partide va participa la votare, PC va pune întreaga responsabilitate pentru “trădare” pe seama liderilor celor trei partide: Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, a declarat marţi, 28 aprilie, la o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, liderul PC, Natalia Nirca.

“Partidul Comuniştilor (PCRM) invocă argumentul menţinerii stabilităţii politice în faţa unei iminente crize economice de proporţii. Este un argument important, dar acesta nu mai ţine în situaţia actuala”, a spus Nirca.

“Nu este cazul să se vorbească despre o stabilitate politică atât timp, cât această stabilitate a fost constituită pe fraudă, legalizată prin validarea alegerilor de către Curtea Constituţională, pe dezinformare, pe maltratare şi tortură a persoanelor care au fost arestate de poliţie şi, ceea ce este şi mai grav, stabilitate constituită pe vieţi omeneşti”, a declarat preşedintele Partidului Conservator, Natalia Nirca.

“Opoziţia parlamentară trebuie să înţeleagă că este acum momentul când putem să deturnăm comunismul în R. Moldova”, a declarat vicepreşedintele PC, Zinovia Zorina. PC vede evoluţia situaţiei din politica moldovenească prin boicotarea alegerii preşedintelui, “care este de fapt succesorul lui Vladimir Voronin”, şi provocarea alegerilor anticipate. PC, de asemenea, nu agrează ideea ca vreunul din liderii celor trei partide să accepte să fie ales în funcţia de preşedinte.

În eventualele alegeri anticipate, PC doreşte consolidarea partidelor necomuniste într-un front unic, inclusiv prin incorporarea partidelor numite “mici de partidele prezente în parlament”.

“Acum se caută acel Iuda trădătorul care va da votul de aur”, a spus Natalia Nirca, lăsând să se înţeleagă că PCRM va găsi astfel de parlamentari şi “nu doar unul”.

Partidul Conservator consideră că PCRM şi poliţia sunt responsabile de tulburările din 7 aprilie Partidul Conservator cheamă la boicotarea alegerilor