Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Partidul Conservator cheamă la boicotarea alegerilor

|versiune pentru tipar||
PC / 24 iunie 2009
Partidul Conservator

Partidul Conservator (PC) nu va participa la alegerile parlamentare anticipate şi face apel către cetăţeni să boicoteze scrutinul din 29 iulie, pentru a avea alegeri repetate cu o prezenţă mai mare la urnele de vot.

Liderul PC, Natalia Nirca, a explicat gestul de a nu participa la alegeri prin dorinţa de a elimina suspiciunile vizavi de orientarea pro-comunistă a formaţiunii.

“Sunt nişte acuzaţii care, din păcate, vin din partea partidelor parlamentare de opoziţie. În loc să venim cu un mesaj de unificare, ne antrenăm în acuzaţii. Din aceste motive, PC a decis să nu participe cu o listă proprie la alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Nirca miercuri, 24 iunie, într-o conferinţă la Info-Prim Neo.

“În situaţia când nu va fi atins pragul electoral, prin boicotarea scrutinului din 29 iulie de către electoratul necomunist, alegerile parlamentare se vor repeta după două săptămâni”, a mai spus Natalia Nirca.

Cel mai probabil, alegeri repetate ar putea să aibă loc în a doua jumătate a lunii august, perioadă mai convenabilă pentru opoziţia democratică, inclusiv pentru faptul că moldovenii din statele europene vor avea concedii şi vor putea vota, a precizat Natalia Nirca.

PC a făcut anterior apel către toate partidele de opoziţie, parlamentare şi extraparlamentare, să meargă la alegeri pe o listă comună.

Partidul Conservator cere partidelor de centru-dreapta, care au intrat în Parlament, să boicoteze alegerea şefului statului Partidul Conservator reiterează propunerea listei comune pentru alegerile anticipate