Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Partidul Conservator reiterează propunerea listei comune pentru alegerile anticipate

|versiune pentru tipar||
PC / 30 iunie 2009
Partidul Conservator

Partidul Conservator (PC) reiterează necesitatea formării unei liste comune a forţelor democratice anticomuniste din R. Moldova, pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo. Un apel similar PC a făcut şi la începutul lunii iunie.

“Dacă sunteţi cu adevărat forţe politice anticomuniste, democratice şi urmăriţi scopul real de a deturna de la guvernare Partidul Comuniştilor (PCRM), este absolut necesară participarea în alegerile anticipate pe o listă comună”, s-a adresat partidelor de opoziţie Natalia Nirca, preşedintele PC.

“Reiterăm acest apel pentru că a rămas numai o săptămână până la termenul limită de depunere a documentelor din partea concurenţilor, pentru a fi înscrişi în cursă”, a precizat Nirca la o conferinţă de presă marţi, 30 iunie.

Natalia Nirca consideră greşit pasul partidelor parlamentare de opoziţie de a merge separat la alegeri. “În urma unui sondaj efectuat de către noi în teritoriu, constatăm că după alegeri vom avea o situaţie în defavoarea forţelor democratice anticomuniste. PCRM ar putea câştiga cele 80 de mandate dorite”, a spus liderul PC.

Natalia Nirca a precizat că PC este gata să se implice într-un proiect politic comun şi să contribuie cu resurse umane şi financiare “la o cauză naţională comună”.

Conservatorii se arată îngrijoraţi de faptul că forţele politice înscrise în cursa electorală sunt inegale. “PCRM exploatează la maximum toate resursele şi pârghiile de care dispune, iar opoziţia este deocamdată ştearsă şi adormită. Suntem convinşi că, dacă apelul de unificare va fi făcut de către una din cele trei partide parlamentare de opoziţie, este suficient timp pentru formarea acestei liste comune”, a spus Natalia Nirca.

Vicepreşedintele PC, Zinovia Zorina, a declarat la aceeaşi conferinţă că prin participarea separată la alegeri, partidele dezbină electoratul democratic din R. Moldova.

Cele trei partide parlamentare de opoziţie, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră”, au spus că merg separat în alegeri din cauza perioadei scurte de campanie electorală.

Perioada pentru depunerea actelor de înregistrare a candidaţilor electorali la Comisia Electorală Centrală expiră la 7 iulie.

Partidul Conservator cheamă la boicotarea alegerilor Partidul Conservator salută investirea guvernului Filat